Naslovna  |  Saopštenja  |  Savez novinara Srbije i Crne Gore osuđuje napad na novinarku podgoričkih „Vijesti“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

08. 03. 2012.

Savez novinara Srbije i Crne Gore osuđuje napad na novinarku podgoričkih „Vijesti“

Savez novinara Srbije i Crne Gore (SNSCG) najoštrije osuđuje sinoćni napad na novinarku podgoričkog lista „Vijesti“ Oliveru Lakić.

Na Lakićevu je sinoć oko 21.30 sati s leđa nasrnuo nepoznati napadač i više puta je udario pesnicom u glavu. Napad se dogodio ispred ulaza u zgradu u kojoj Olivera Lakić živi na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog u Podgorici.

Kako navodi portal “Vijesti onlajn” napadnuta novinarka satima je bila na snimanjima i pregledima u Urgentnom bloku Kliničkog centra u Podgorici, gde su joj konstatovani manji podlivi iznad levog oka i na čelu. Zbog mučnine i jakog stresa prenoćila je u bolnici, a jutros je puštena kući.

Savez novinara Srbije i Crne Gore podseća da je Lakićeva prošle godine napisala seriju tekstova o tome da su u Mojkovcu proizvođene cigarete sa lažnim etiketama, nakon čega je njoj i njenoj porodici u više navrata prećeno.

SNSCG još jednom naglašava da je zbog sporosti i neefikasnosti nadležnih organa kada su u pitanju sve učestalije pretnje i napadi na novinare, u društvu stvorena atmosfera da se novinari mogu nekažnjeno tući i ubijati.

SNSCG od crnogorske policije očekuje da što skorije rasvetli ovaj slučaj te da javno saopšti i primereno kazni kako izvršioca tako i nalogodavca ovog grubog kršenja osnovnih ljudskih prava i napada na slobodu javne reči.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi