Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS: Srpska napredna stranka da se izvini novinaru Info Vranjskih Slavomiru Kostiću
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

15. 10. 2020.

Izvor: UNS

UNS: Srpska napredna stranka da se izvini novinaru Info Vranjskih Slavomiru Kostiću

Udruženje novinara Srbije (UNS) protestuje zbog uvreda na račun novinara portala Info Vranjske Slavomira Kostića koje je u saopštenju izneo Gradski odbor Srpske napredne stranke u Vranju i poziva SNS da povuče to saopštenje i javno se izvini Kostiću.

Kolega Kostić je u jučerašnjem saopštenju Gradskog odbora SNS-a u Vranju nazvan „bednikom“ i nizom drugih uvredljivih termina koje ovde nećemo ponavljati.

Redakcija i glavni i odgovorni urednik Info Vranjskih Saša Stojković povodom ovog traže i očekuju zaštitu nadležnih organa i javnosti. „Nacrtana je meta našoj redakciji i novinarima“, stoji u saopštenju Info Vranjskih.

UNS poziva medije da ne prenose saopštenja kojima se na najprimitivniji način vređaju kolege i podseća ih da snose odgovornost za ono što objavljuju.

UNS ističe da svako ima pravo da bude nezadovoljan radom novinara i da se zbog toga može obratiti nadležnim regulatornim i samoregulatornim telima, kao i sudskim organima, ali da je neprihvatljivo da se to nezadovoljstvo iskazuje uvredama.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi