Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS: Policija da ispita okolnosti zastrašivanja Salahudina Fetića
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

18. 08. 2020.

Izvor: UNS

UNS: Policija da ispita okolnosti zastrašivanja Salahudina Fetića

Udruženje novinara Srbije (UNS) traži da policija hitno ispita sve okolnosti incidenta ispred Altun alem džamije u Novom Pazaru kada je zastrašivan direktor televizije Sandžak i aktivista liste Muamera Zukorlića Salahudin Fetić.

Fetić je za UNS rekao da mu je jutros, dok je izlazio iz automobila ispred džamije prišla nepoznata muška osoba i rekla: „Šta ti pišeš na internetu o meni“. „Odgovorio sam mu da mi ne prilazi, da ne znam ko je i šta hoće“, navodi Fetić i dodaje da je kasnije saznao da je nepoznati Adis Murić, koji je, kako je rekao, poznat policiji.

Fetić kaže da je u tom trenutku iz automobila izašao i njegov prijatelj Asmir Bihorac, kome je prišao Vladimir Kljajić, s kojim je Bihorac ranije imao sukob. Kljajić je, kaže Fetić, pretio i prema Bihorcu usmeravao torbicu u kojoj je navodno bio pištolj. Incident je prijavljen policiji.

UNS podseća da je Fetića prošle srede u restoranu uznemiravao Kemal Mehmedović koji ga je, kako tvrdi direktor televizije Sandžak, „otvorenom šakom zakačio po licu“, a da je teži incident izbegnut zahvaljujući prisutnima koji su sprečili dalji sukob.

UNS ističe da svako ima pravo da bude nezadovoljan radom novinara i da se zbog toga može obratiti nadležnim regulatornim i samoregulatornim telima, kao i sudskim organima, ali da niko nema pravo da ih uznemirava i da im preti.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi