Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS: Policija da utvrdi ko je novinarki KRIK-a oteo telefon
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

11. 06. 2020.

Izvor: UNS

UNS: Policija da utvrdi ko je novinarki KRIK-a oteo telefon

Udruženje novinara Srbije (UNS) traži da policija utvrdi ko je novinarki KRIK-a Bojani Pavlović sinoć u centru Beograda oduzeo telefon nakon što je ispred kafića fotografisala sina predsednika Srbije sa vođama navijačkih grupa Aleksandrom Vidojkovićem i Nemanjom Srećkovićem i razjasni sve okolnosti tog incidenta.

Pavlovićeva je za UNS rekla da je KRIK dobio dojavu da se oni nalaze u kafiću na Cvetnom trgu, da je zatim ispred kafića pokušala neopaženo da ih fotografiše, kao i da je primetila obezbeđenje koje se tu nalazilo.

Po odlasku, u Ulici Svetozara Markovića, zaustavile su je tri osobe, kaže novinarka, koje su se predstavile kao policajci, a jedan od njih je pokazao i značku. „Tražili su mi ličnu kartu. Pokazala sam im i novinarsku legitimaciju i rekla da sam novinarka KRIK-a. Rekli su mi da moram da sačekam policijsku patrolu“, rekla je UNS-u Pavlovićeva.

Osobe koje su se predstavile kao policajci tražile su joj i da iz telefona izbriše fotografiju, jer „mogu da imaju problema“. „Žao mi je što nisam reagovala na pravi način i pitala ih o kojim problemima je reč“, navodi Pavlovićeva.

Novinarka KRIK-a kaže da su im, zatim, prišla i dva mladića kojima je rekla da se udalje jer se osećala ugroženo. „U tom trenutku oko mene su bila petorica. Držala sam telefon u ruci. Pitala sam da li mogu da pozovem urednika kako bih mu rekla šta se dešava. Tada mi je mladić, koji je naknadno došao, rekao da ne mogu da koristim telefon i oteo ga iz moje ruke“, kaže ona.

Dodaje da su iz pravca kafića došli Vidojković i Srećković. Vidojković je, navodi novinarka, tražio da joj se vrati telefon, što je mladić i učinio. On je rekao, kaže, da mu KRIK tekstovima koje o njemu objavljuje, ugrožava život. Posle toga su otišli.

„Osobe koje su se predstavile kao policajci su otišle. Nisu reagovale kada mi je otet telefon. Osećala sam se ugroženo, ali i ostavljeno ako su to zaista bili policajci“, kaže novinarka.

UNS traži i da Ministarstvo unutrašnjih poslova saopšti da li su i zašto novinarku KRIK-a sinoć zaustavili pripadnici policije, kao i da objasni razloge zbog kojih je traženo da se obriše fotografija koju je novinarka u tom trenutku imala.

Komentari (1)

ostavi komentar
ned

14.06.

2020.

dragiša [neregistrovani] u 16:06

UNS BI DA BUDE NUNS...

Gospodo iz UNS-a,
Insistirate da se pronadje onaj koji je oduzeo telefon novinarki Palvlović? OK. Ali, zar ne bi UNS trebalo da reaguje i na činjenicu da je neko tajno i nedopustivo slikao odredjenu ličnost? Gospodo, reč je o zaštićenoj osobi,ali bez obzira na to, ko ima pravo da mene, vas,ili nekog drugog slika,snima, bez dozvole i sutradan u medijma objavi tu fotografiju,a da ne ulazim u razne konstrukcije u tekstu . Dakle, posttajem totalno razočaran reagovanjem UNS-a na aktuelne doghadjaje. Postajete navijači, to je očigledno, i sve manje se rezikujete od NUNS-a i NDNV. Plašim se da time krunite svoju poziciju u novinarskoj branši, jer ako se zalažete da se pronadje onaj koji je ,kako tvrdite, oduzeo telefon Pavlovićevoj, zašto istom meriom ne zatražite da novinarski esnaf u vidu organizacija ne oglasi se zbog nedopuštenog fotografisanja.

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi