Naslovna  |  Novinari na sudu  |  Izveštaji sa suđenja  |  NIN da plati Stefanoviću 300.000 dinara
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Izveštaji sa suđenja

04. 01. 2017.

Izvor: rs.n1info.com

NIN da plati Stefanoviću 300.000 dinara

Ministar policije Nebojša Stefanović dobio je tužbu koju je podneo protiv NIN-a, zbog teksta "Nebojša Stefanović, glavni fantom iz Savamale", saznaje N1. NIN treba da plati kaznu od 300.000 dinara nematerijalne štete zbog povrede časti i ugleda, i to sa kamatom od 29. novembra kada je presuda doneta, potvrdio je za N1 Milan Ćulibrk, glavni i odgovorni urednik NIN-a.

Ćulibrk je rekao da će NIN podneti žalbu na presudu, a ako bude potrebno podneće i Ustavnom sudu ili Evropskom sudu za ljudska prava u Strazburu. 

Suđenje po tužbi ministra unutrašnjih poslova Srbije protiv nedeljnika NIN počelo je i završeno je 29. novembra u Višem sudu u Beogradu.

Tada je najavljeno da će presuda biti objavljena do Nove godine.

Stefanović je tužio novinarku NIN-a Sandru Petrušić, glavnog urednika tog lista Milana Ćulibrka i NIN doo, zbog teksta objavljenog 16. juna ove godine, koji je bio i na naslovnoj strani tog nedeljnika.

Ministar je na suđenju rekao da si mu povređeni profesionalni ugled i čast, dok su Sandra Petrušić i Milan Ćulibrk rekli da nijednom rečju u tekstu nisu tvrdili da je Stefanović rušio objekte u Hercegovačkoj ulici u Beogradu, već su govorili o njegovoj političkoj odgovornosti kao personifikaciji prvog čoveka policije.

Uloga medija je da ukazuje na probleme koje treba rešiti, rekao je Ćulibrk. Prema njegovim rečima, NIN bi tekst iz juna, zbog kojeg ga je Stefanović tužio, mogao u potpunosti da ponovi jer se ni posle sedam meseci nije odmaklo u rešavanju slučaja Savamala, što su strahovali da će se desiti kad je tekst objavljen.

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi