Naslovna  |  Konkursi  |  Ostali konkursi  |  Bi Bi Si-jev novinarski seminar
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Ostali konkursi

09. 12. 2011.

Bi Bi Si-jev novinarski seminar

Pozivamo novinare i urednike medija u Srbiji da se prijave na ekskluzivni trostepeni seminar za koji organizuje BBC World Service Trust u okviru projekta koji finansira EU “Podrška medijima u oblasti evropskih integracija“.

Seminar se organizuje u 3 ciklusa od 5 radnih dana tokom 2012 i uključuje neposredan rad sa domaćim i stranim Bi Bi Si-jevim mentorima , kao i petodnevnu studijsku posetu različitim medijima u evropskim zemljama tokom koje ce najuspesniji polaznici imati priliku da prate rad internacionalnih medija u evropskim prestonicama.. Seminar je predviđen za novinare i urednike koji su u potpunosti ili delimično specijalizovani za bilo koje relevantne medijske teme – od izveštavanja o konkretnim političkim ili ekonomskim pitanjima, preko dopisnika iz pojedinih regiona, do zdravstva, prosvete, kulture ili drugih tema.

Seminar, kroz kombinaciju praktičnog rada, razmene iskustava i savremenu novinarsku teoriju, organizovan je tako da omogući polaznike iz svih vrsta medija – štampe, radija, televizija, on-line i agencija – da razviju svoje profesionalne veštine i znanja, kroz upoznavanje najsavremenijih novinarskih metoda, tehnika i principa rada. Seminar je besplatan, a svi troškovi su pokriveni.

Prva dva stepena organizuju se u prvoj polovini godine, po sledećem rasporedu:

Prvi stepen
Beograd, 5 – 9 mart
Novi Sad, 12 – 16 mart
Kragujevac, 19 – 23 mart
Niš, 26 – 30 mart
Užice, 2 – 6 april
Novi Pazar 9 - 12 April
Vranje, 17 - 20 april
Zaječar, 23 - 27 april

Drugi stepen
Beograd, 14 – 18 maj
Novi Sad 21 - 25 maj
Kragujevac, 28 maj – 1 jun
Niš, 4 - 8 jun
Užice, 11 – 15 jun
Novi Pazar 18 - 22 jun
Vranje, 25 – 29 jun
Zaječar, 2 - 6 jul

Molimo Vas da se prijavite za Vama najbliži grad.

Treći stepen biće organizovan u drugoj polovini godine, za kada je predviđen boravak najuspešnijih polaznika u medijima u evropskim gradovima, gde će, kroz neposrednu saradnju sa tamošnjim mentorom iz iste oblasti u istom tipu medija, neposredno steći iskustvo o radu u savremenom medijskom okruženju.

Pravo prijavljivanja imaju svi aktivni, profesionalni novinari i urednici u medijima u Srbiji, sa iskustvom od najmanje 3 godine, ukoliko su specijalizovani za određenu oblast. Znanje engleskog jezika je prednost. Broj mesta je ograničen.
Prijave, sa motivacionim pismom i profesionalnom biografijom, poslati na adresu maja@eumediafund.rs.


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi