Naslovna  |  Konkursi  |  Ostali konkursi  |  Godišnja nagrada UNICEF-a za medijsko izveštavanje o deci i dečijim pravima
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Ostali konkursi

12. 09. 2011.

Godišnja nagrada UNICEF-a za medijsko izveštavanje o deci i dečijim pravima

Kancelarija UNICEF-a u Srbiji raspisala je konkurs za godišnju nagradu za medijsko izveštavanje o deci i dečijim pravima, sa fokusom na promovisanje socijalizacije ugrožene dece u Srbiji.

Cilj nagrade je da se podstakne kvalitetno i etičko izveštavanje u štampanim i elektronskim medijima na temu dece i dečijih prava u Srbiji.

Nagrade se dodeljuju za najbolji prilog objavljen na televiziji, radiju i u štampanim medijima na teritoriji Republike Srbije u periodu od 1. januara do 1. novembra 2011. godine.

Nagrade će biti dodeljene 21. novembra 2011. godine.

Kontakt osoba:
Mila Gavrilović
063/408-122
gavrilovic@mc.rs

Prijavu slati na:
Medija centar, Terazije 3/I, 11000 Beograd,
sa naznakom „Za UNICEF konkurs“

Rok za prijavljivanje radova je 5. novembar 2011. godine. Prijava se dostavlja poštom, elektronski ili lično

Pravo učešća na konkursu imaju svi profesionalni novinari bez obzira na njihov formalni status, ukoliko je tekst/prilog kojim konkurišu objavljen/emitovan u medijima na teritoriji Republike Srbije u periodu od 1. januara do 1. novembra 2011. godine.

Svaki učesnik na konkursu može da konkuriše samo sa jednim radom.

U slučaju da je kandidatura izraz timskog rada, grupa autora smatraće se jednim kandidatom.
Radovi treba da budu produkcija određene medijske kuće bez komercijalnog sponzorstva.

Žiri će razmatrati kandidature na osnovu promovisanja dečijih prava i opštih novinarskih kriterijume, uključujući istraživački rad, stil pisanja, uticaj, javnu korist, etičnost, originalnost, inovativnost i kreativnost, kao i da li se materijal može smatrati inicijatorom pozitivnih promena u društvu.

Za učešće na konkursu potrebno je popuniti prijavu i poslati je uz tekst ili audio-vizuelni prikaz (audio ili video kaseta, CD ili DVD) sa potvrdom medijske kuće o vremenu i mestu objavljivanja/emitovanja datog priloga na adresu:
Medija centar, Terazije 3/I, 11000 Beograd, sa naznakom „Za UNICEF konkurs“

Radio novinari izveštaj treba da dostave na CD-u u mp3 formatu. CD treba da bude jasno obeležen, sa imenom, adresom i telefonom kandidata, kao i naznakom dužine trajanja priloga.

Televizijski novinari treba da dostave DVD sa TV prilogom/emisijom. DVD treba da bude jasno obeležen, sa imenom, adresom i telefonom kandidata, kao i naznakom dužine trajanja priloga/emisije.

Onlajn novinari treba da dostave CD sa tekstom u originalnom HTML formatu i/ili Internet adresu na kojoj se može pogledati materijal (nepromenjen) namenjen za Konkurs. Urednik/ca treba da verifikuje da je materijal bio objavljen na Internet sajtu.

Prijavu za konkurs možete preuzeti ovde.


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi