Naslovna  |  Konkursi  |  Ostali konkursi  |  Evropska komisija organizuje obuku za mlade novinare i novinarke
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Ostali konkursi

14. 05. 2019.

Izvor: Dijalog.net

Evropska komisija organizuje obuku za mlade novinare i novinarke

Evropska komisija otvorila je konkurs za mlade novinare i novinarke koji izveštavaju o regionalnoj saradnji u okviru programa Youth4Regions.

U okviru prijave neophodno je napisati članak dužine 400-1.000 reči ili napraviti video reportažu u trajanju 2-3 minuta o efektima nekog od projekata Evropskog regionalnog razvojnog fonda (što podrazumeva projekte međuregionalne i prekogranične saradnje) ili Kohezionog fonda.

Pravo učešća imaju mladi od 18 do 30 godina, koji imaju do dve godine iskustva u medijima i studenti/kinje novinarstva iz svih članica Unije i susedskih zemalja, među kojima je i Srbija.

 Komisija će odabrati 33 najbolja kandidata/kinje (po jednog učesnika/cu iz svake od država Unije i petoro iz susednih zemalja).

Oni će u Briselu učestvovati u aktivnostima povodom Nedelje regiona od 6. do 11. oktobra, gde će proći obuku za izveštavanje o regionanim temama, posetiti evropske institucije i izveštavati sa propratnih događaja. Troškove puta i smeštaja snosi Evropska komisija.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi