Naslovna  |  Konkursi  |  Ostali konkursi  |  ZG: Besplatan seminar fotografije kod Damira Hojke
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Ostali konkursi

06. 05. 2019.

Izvor: Dnevnik.rs

ZG: Besplatan seminar fotografije kod Damira Hojke

ZAGREB: Otvorene su prijave za učestvovanje na Fotosofiji, besplatnom šestodnevnom seminaru i radionici za naprednu fotografiju koji će se pod vođstvom i umetničkom direkcijom fotografa Damira Hojke održati u Zagrebu od 10. do 16. juna.

Na tematskim snimanjima i predavanjima u Galeriji Arheološkog muzeja i ove će godine odabrani iz celog regiona saznati kako da snime dobar portret, modnu, reklamnu i art fotografiju.

Veseli me što ćemo Fotosofiju po prvi put održati u Zagrebu, na ulicama i trgovima gde su nastale i moje prve fotografije. Moći će nas prepoznati po crnim Fotosofija majicama, a nadam se da ćemo deo naše kreativnosti i pozitivne energije preneti i na prolaznike, rekao je Hojka te se pohvalio da će nakon ove sezone pleme fotosofija - bivših seminarista Fotosofije - brojati preko 200 članova.  

Počasni gost seminara je Serž Leblon, svetski poznat belgijski modni i selebriti fotograf koji na Fotosofiju stiže u organizaciji Ambasade Kraljevine Belgije u Hrvatskoj i Wallonie-Bruxelles International.

Svojim studentima uvek naglašavam da je najbolji način učenja kroz stvarnu akciju. Osoba koja poznaje osnove fotografije mnogo će brže napredovati radeći s profesionalcima na setu nego samo čitajući teoriju - jer mu oni odmah ispravljaju greške i pokazuju put do rešenja. Stoga smatram da je seminar Fotosofija vrlo dobro osmišljen i drago mi je da dolazim da pomognem u njegovoj realizaciji, kaže Leblon koji uglavnom radi u Njujorku, Parizu i Londonu.

Na predavanju u Galeriji AMZ prikazaće izbor svojih radova te će otkriti kako je bilo raditi za magazine „Vog” i „Harpers Bazar”, kao i modne kuće Kenzo i Sonja Rajkel.

Leblon je poznat i kao portretist slavnih, pa je između ostalih fotografisao zvezde poput Majkla Kitona, Džulijan Mur, Lili Alen, Šarlot Rempling, Danijela Redklifa...

Ulaz na predavanje je slobodan.

Jedan od najdražih izazova Fotosofije je snimanje portreta poznatih. Tako će se i ove godine pred objektivima Hojkinih seminarista naći mnogi poznati među kojima su proteklih sezona bili Davor Gobac, Rene Bitorajac, Marijo Petreković, Mile Kekin, Vedran Mlikota, Doris Pinčić, Goran Grgić, Srđan Gojković Gile, Zoran Predin, Barbara Kolar... Kvalitet rada seminarista prepoznali su brojni vodeći mediji iz Hrvatske i regije koji rado objavljuju njihove portrete i modne fotografije.

Prijave na izbor za polaznike seminara otvorene su do 15. maja, a zainteresovani se s procedurom mogu upoznati na www.fotosofia.info, gde će biti objavljeni i termini događaja otvorenih za publiku.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi