Naslovna  |  Konkursi  |  Ostali konkursi  |  Konkurs za novinarsku nagaradu "Ivan Marković"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Ostali konkursi

25. 11. 2010.

Konkurs za novinarsku nagaradu "Ivan Marković"


Medija centar „Odbrana” raspisao je konkurs za najbolje medijsko izveštavanje o aktivnostima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije u 2010. godini.

Cilj nagrade jeste podsticanje novinara koji prate aktivnosti Ministarstva odbrane i Vojske Srbije na kvalitetno izveštavanje u domaćim pisanim i elektronskim medijima, afirmacija i javna verifikacija njihovog stvaralaštva i sećanje na Ivana Markovića, jednog od najdarovitijih vojnih novinara i urednika u listu „Vojska“, koji je 2003. godine iznenada preminuo u 43. godini života.

O dodeli novinarske nagrade „Ivan Marković“, po posebnom Pravilniku, odlučuje žiri od pet članova.

Nagrada se sastoji od plakete i novčanog iznosa od 60.000 dinara.

Nagrada će biti uručena na prigodnoj svečanosti povodom 24. januara – Dana Medija centra „Odbrana“.

Pravo učešća na konkursu imaju svi profesionalni novinari koji rade za medije na teritoriji Republike Srbije bez obzira na njihov formalni status.

Za novinarsku nagradu ne mogu konkurisati novinari zaposleni u Medija centru „Odbrana” i Upravi za odnose sa javnošću Ministarstva odbrane i prilozi objavljeni u magazinu „Odbrana”.

PROPOZICIJE

1. Svaki učesnik na konkursu može dostaviti jedan originalni rad.

2. U slučaju da je kandidatura izraz timskog rada, može da uključi najviše pet osoba.

3. Na konkurs se šalju prilozi (intervjui, članci, komentari, reportaže, radio i TV emisije) o aktivnostima Ministarstva odbrane i Vojsci Srbije koji su štampani ili emitovani u sredstvima javnog informisanja Republike Srbije u periodu od 1. januara do 31. decembra 2010. godine.

4. Dostavljeni materijali ne vraćaju se učesnicima konkursa.

5. Prijave sa originalnim štapanim tekstom, isečcima ili fotokopijama napisa, tonskim i video zapisima dostavljaju se do 31. decembra 2010, lično ili preporučenom pošiljkom na adresu: Medija centar „Odbrana”, Braće Jugovića 19, 11000 Beograd sa naznakom „Konkurs za novinarsku nagradu Ivan Marković”.

6. Prijave pristigle nakon tog roka žiri neće uzimati u razmatranje.

7. Za prijavu kandidata iz štampanih medija važno je da se na fotokopiji ili skeniranom tekstu jasno vidi logo novine, potpis autora i datum objavljivanja. Televizijski novinari treba da dostave standardnu VHS kasetu ili DVD sa materijalom za konkurs. Radio novinari priloge dostavljaju na audio kaseti ili kompakt disku u mp3 formatu. Prilog objavljen na Internetu treba dostaviti na disketi ili CD-ROM u HTML formatu. Takođe, treba dostaviti i Internet adresu na kojoj se može pogledati materijal namenjen za konkurs. Kasete, DVD, CD i diskete treba da budu jasno obeleženi, sa imenom i prezimenom kandidata i naznakom dužine trajanja priloga.

8. Uz prijavu za priloge objavljene u elektronskim medijima treba dostaviti i potvrdu redakcije, koju je potpisao urednik ili direktor, te kada je i gde prilog emitovan.

9. Uz prijave je potrebno dostaviti kratku biografiju autora priloga, potvrdu o statusu autora u medijima u kojima su objavljeni prilozi (potvrda o radnom statusu ili honorarnom angažmanu), adresu, telefon i e-mail autora.

10. Žiri će razmatrati kandidature na osnovu kvaliteta medijskog izveštavanja o Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije, a prilikom odlučivanja u obzir će uzimati i opšte novinarske kriterijume, istraživački rad, stil pisanja, uticaj, javnu korist, originalnost i kreativnost.

11. Žiri zadržava pravo da odbije učešće na konkursu ukoliko bude smatrao da dostavljeni materijal nije u skladu sa propozicijama.

12. Medija centar „Odbrana” zadržava pravo da najuspešnije priloge na konkursu objavi u magazinu „Odbrana” i na Internet prezentacijama Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, te da sav dostavljeni materijal koristi radi daljeg promovisanja reforme sistema odbrane i Vojske Srbije i novinarske nagrade.

13. Prijava za konkurs je dostupna na sajtu Medija centra „Odbrana”  www.odbrana.mod.gov.rs

Sve ostale informacije o konkursu i uslovima prijave mogu se dobiti telefonom na brojeve: 011/3241 258, 3241 257 ili posredstvom elektronske pošte na adresi: odbrana@mod.gov.rs ili urednik@odbrana.mod.gov.rs

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi