Naslovna  |  Konkursi  |  Ostali konkursi  |  Nagrada Lorenco Natali 2010
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Ostali konkursi

31. 05. 2010.

Nagrada Lorenco Natali 2010


Na svetski dan slobode medija, 3. maja, Evropske komisija je otvorila konkurs za ovogodišnju nagradu Lorenzo Natali, koja se od 1992. godine dodeljuje novinarima koji su kvalitetom svog rada doprineli razvoju, demokratiji i ljudskim pravima.

Organizaciju dodele nagrade Lorenco Natali Evropska komisija radi u partnerstvu s dva najprestižnija svetska novinarska udruženja, a to su:
Reporteri bez granica, pobednik Saharovljeve nagrade za slobodu mišljenja 2005. godine;
Svetsko novinsko udruženje, koje predstavlja preko 18 000 publikacija sa svih pet kontinenata.

Nagrada Lorenco Natali je deo razvojne politike Komisije, i temelji se na njenom uverenju da su odbrana slobode izražavanja, demokratije, ljudskih prava i razvoja način promovisanja dobre vladavine, mira i napretka i unapređenja uslova života u najsiromašnijim zemljama.

Na konkursu mogu učestvovati novinari zaposleni na televiziji, radiju, u štampanim lii elektronskim medijima, a u konkurenciji mogu ući radovi nastali u periodu od 1. jula 2009. godine do 30. juna 2010. godine.

Nagrade ukupne vrednosti 55.000 evra biće dodeljene pobednicima iz regiona: Afrika, Evropa, Magreb/Bliski Istok, Azija/Pacifik i Južna Amerika/Karibi, a predviđene su i specijalne nagrade.

Zainteresovani novinari mogu da apliciraju do 31. avgusta 2010.
Ceremonija proglašenja pobednika biće održana u decembru u Briselu, a njoj će prisustvovati i evropski komesar za razvoj, Andris Piebalgs.

Više informacija i prijava


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi