Naslovna  |  Konkursi  |  Ostali konkursi  |  Produžen rok za prijave na program "Novinari u rezidenciji"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Ostali konkursi

08. 01. 2018.

Produžen rok za prijave na program "Novinari u rezidenciji"

Rok za prijave na program Evropskog centra za slobodu štampe i medija (European centre for press and media freedom - ECPMF) „Novinari u rezidenciji“ produžen je do petka, 12. januara.

Evropski centar za slobodu štampe i medija pozvao je novinare i medijske radnike koji su izloženi pritiscima ili pretnjama zbog novinarskog posla koji obavljaju da se prijave na program "Novinari u rezidenciji".

ECMF ovim programom ugroženim novinarima omogućava da od februara do jula 2018. godine ili od avgusta 2018. do janura 2019. godine, napuste nesigurno okruženje i uz pomoć Evropskog centra rade i oporave se u Lajpcigu.

ECMF obezbeđuje siguran smeštaj, stipendije, obuke i druge oblike podrške za novinare izložene pritiscima i pretnjama, kao i mogućnost da za vreme boravka na programu rade u Evropskom centru.

Na program se mogu prijaviti novinari koji žive u zemljama Evropske unije, kao i novinari iz Albanije, Jermenije, Azerbejdžana, Belorusije, Bosne i Hercegovine, Gruzije, sa Kosova, iz Makedonije, Moldavije, Crne Gore, Rusije, Srbije, Turske i Ukrajine.

Da bi bili primljeni na program, neophodno je da novinari dostave dokaz da su izloženi pritiscima ili pretnjama zbog novinarskog posla koji obavljaju.

Program je namenjen novinarima sa najmanje pet godina rada u medijima, a koji nisu članovi političkih stranaka ili pokreta. Kandidati moraju imati najmanje B2 nivo engleskog, francuskog ili nemačkog jezika.

Novinarima koji budu primljeni na program, Evropski centar obezbeđuje smeštaj, putne troškove, zdravstveno osiguranje i mesečnu nadoknadu od 1.000 evra.

Prijavni formular i dodatne informacije o prijavi i programu pogledajte ovde.

Evropski centar za slobodu štampe i medija (ECPMF) osnovan je 2015. godine u Lajpcigu i ima za cilj promovisanje i zaštitu slobode izražavanja, kao i promovisanje međunacionalne javne rasprave o kršenjima medijskih sloboda.

Dosadašnja predsednica UNS-a Ljiljana Smajlović i sadašnji predsednik Vladimir Radomirović jedni su od osnivača ECPMF-a.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi