Naslovna  |  Konkursi  |  Ostali konkursi  |  EPuS organizuje obuku za medije o ekonomskim aspektima pristupanja Srbije EU
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Ostali konkursi

25. 08. 2017.

Autor: EPuS Izvor: www.dijalog.net

EPuS organizuje obuku za medije o ekonomskim aspektima pristupanja Srbije EU

Evropski pokret u Srbiji organizuje obuku za medije pod nazivom „Ekonomski aspekti pristupanja Republike Srbije Evropskoj uniji“.

Obuka je namenjena urednicima i novinarima ekonomskih redakcija, jer treba da predstavi i objasni najvažnije ekonomske aspekte procesa pristupanja Srbije Evropskoj uniji.

Posebna pažnja će biti posvećena dvema, budžetski posmatrano, najvažnijim EU politikama: Zajedničkoj poljoprivrednoj politici i Kohezionoj politici, koje nude značajne mogućnosti i instrumente državama članicama.

Predavači sa širokim iskustvom u državnoj službi i ekspertizama u oblastima evropskih integracija, govoriće o pojmovima ekonomskih kriterijuma, jedinstvenog tržišta, daće kratak pregled međunarodnih sporazuma i ekonomskih odnosa Srbije sa inostranstvom i razmotriti odnos Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju i članstva u EU u oblasti državne pomoći i konkurencije.

Obuka se organizuje za 15 učesnika koji će biti odabrani na osnovu redosleda prijava, a prijavljivanje se vrši popunjavanjem onlajn formulara do petka, 1. septembra 2017. 

Obuka će biti organizovana u petak, 8. septembra, u Maloj sali Medija Centra (Terazije 3, Beograd). Pogledajte agendu obuke i kratke biografije predavača.

Trening se organizuje u okviru projekta „Evropa za mene“ koji sprovodi Evropski pokret u Srbiji sa partnerima i uz podršku Delegacije Evropske unije, sa idejom da se u javnosti pokrenu razgovori na teme značajne za Srbiju u procesu evropske integracije i građanima pruže proverene i korisne informacije.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi