Naslovna  |  Konkursi  |  Ostali konkursi  |  Konkurs za posete novinara i novinarki iz Preševa i Bujanovca Beogradu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Ostali konkursi

22. 02. 2010.

Konkurs za posete novinara i novinarki iz Preševa i Bujanovca Beogradu


Inicijativa mladih za ljudska prava raspisala je konkurs za novinare i novinarke iz opština Preševo i Bujanovac, za koje će biti organizovane medijske posete Beogradu.

Novinari/ke će imati priliku da sami osmisle agendu poseta, navodeći koje predstavnike/ce institucija i organizacija u Beogradu žele da intervjuišu ili im uzmu izjave o aktuelnim društveno-političkim temama.

Inicijativa će stupiti u kontakt sa naznačenim sagovornicima/a i zakazati intervjue. Na ovaj način Inicijativa želi da bude svojevrstan servis medijima iz Preševa i Bujanovca i da im pomogne da dođu do sagovornika/ca iz Beograda.

Medijima iz Preševa i Bujanovca je praktično uskraćena mogućnost da imaju aktuelne sagovornike/ce – vodeće ličnosti političkog, društvenog i kulturnog života u Srbiji. Političari/ke retko odlaze na jug Srbije i retko sa tamošnjim lokalnim vlastima i stanovništvom dele informacije o planovima za buduće aktivnosti, stvarajući tako još veću izolovanost ovih opština od ostatka države.

Organizovanjem mediskih poseta građani i građanke iz ovih opština će biti adekvatno informisani/e o dešavanjima u svojoj zemlji, što će dovesti do intenzivnije integracije ovih opština u društveno-politički sistem Srbije.

U narednih devet meseci novinari i novinarke iz Preševa i Bujanovca će imati priliku da u grupama od po 3-4 osobe dolaze u Beograd dva puta mesečno. Inicijativa mladih za ljudska prava snosi troškove puta i po potrebi organizuje smeštaj.

Novinari/ke se mogu prijaviti za posete bilo kada u periodu do 31. oktobra 2010. godine. Prijave slati na jasmina@yihr.org.

Posete se realizuje uz finansijsku podršku Odeljenja za međunarodni razvoj (DFID) Vlade Velike Britanije.

Aplikacioni formular možete preuzeti OVDE

Više informacija o posetama zainteresovani/e novinari/ke mogu dobiti od:
Jasmina Lazović: 011 337 07 47
Abdula Ahmedi: 017 669 147

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi