Naslovna  |  Konkursi  |  Ostali konkursi  |  Konkurs za novinare srpskih medija i organizacija u regionu: Praksa veb novinarstva
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Ostali konkursi

02. 11. 2016.

Izvor: UNS

Konkurs za novinare srpskih medija i organizacija u regionu: Praksa veb novinarstva

Udruženje novinara Srbije (UNS) raspisuje konkurs za novinare srpskih medija i predstavnike organizacija i udruženja Srba iz regiona za studijski boravak i desetodnevnu besplatnu obuku u redakcijama u Srbiji.

 

Biografiju i kratko motivaciono pismo (ne duže od 1500 karaktera) poslati na mejl vesna.masalovic@uns.rs do 1. decembra.

Uslov je da kandidati žive u zemljama regiona i da rade u medijima ili udruženjima/organizacijama u regionu koji informišu na srpskom jeziku.

Kandidatima koji budu uključeni u program studijske prakse omogućićemo boravak u veb redakcijama u Srbiji. Osim prakse u medijima, boraviće i u veb redakciji UNS-a. Kolege će imati obuku na besplatnim onlajn WordPress (Vordpres) i Joomla (Džumla) platformama. Naučiće specifičnosti pisanja za onlajn izdanja i kreiranje sadržaja za veb, steći znanja iz oblasti optimizacije sadržaja za pretraživače (SEO). 

Studijski boravak će biti organizovan u decembru 2016. godine.

Praksu je podržalo Ministarstvo spoljnih poslova - Uprava za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu.

Studijski boravak UNS, uz podršku Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu, organizuje četvrti put.

Praksu u beogradskim redakcijama  2013,  2015. i 2016. godine  imale su koleginice i kolege „Srpskih nedeljnih novina“ iz Mađarske, „Novosti“ i časopisa „Izvor“ iz Hrvatske, „Spone“ iz Makedonije, „Radio Temišvara“ iz Rumunije, udruženja „Morača-Rozafa“ iz Albanije,  portala IN4S, TV „Novog“ iz Crne Gore  i "Studentskog žurnala" iz Bosne i Hercegovine.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi