Naslovna  |  Konkursi  |  Ostali konkursi  |  Izveštavanje o ekonomskim i političkim pitanjima
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Ostali konkursi

25. 01. 2010.

Izveštavanje o ekonomskim i političkim pitanjima


Fondacije Robert Boš i Tomson Rojters raspisale su konkurs za učešće u programu „Economic and Political Reporting from Southeast Europe“ za 2010. godinu.

Ovaj program je uspostavljen 2007. godine radi unapređenja kvaliteta izveštavanja o ekonomskim temama i regionalne saradnje među novinarima.

Biće izabrano petnaest novinara, iz zemalja jugoistočne Evrope, za učešće u programu koji vode bivši novinari Rojtersa. Program obuhvata deset dana obuke u Velikoj Britaniji tokom aprila, kao i desetodnevni kurs koji će biti održan u Nemačkoj krajem septembra. Učesnici će putovati i u Brisel i Berlin gde će steći još potrebnih iskustava i biti upoznati sa radom novinara koji izveštavaju o ekonomskim i političkim temama.

Biće izabrano ukupno 15 kandidata iz jugoistočne Evrope. Uslov za prijavu je znanje engleskog jezika i rad u medijima (štampa, TV, radio, veb) duži od dve godine. Ukoliko kandidat nema portfolio koji sadrži dokaze o radu na ekonomskim temama, potrebno je da pokaže jako interesovanje za ovu oblast kako bi njegova prijava bila razmotrena.

Više detalja i obrazac za prijavu dostupni su na sajtovima Rojters linka www.reuterslink.org i Fondacije Robert Boš www.bosch-stiftung.de/economic_reporting.

Krajnji rok za prijavu je 14. februar 2010.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi