Naslovna  |  Konkursi  |  Ostali konkursi  |  Konkurs podrške lokalnim medijima Slavko Ćuruvija fondacije – „O čemu Srbija ćuti?“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Ostali konkursi

12. 02. 2014.

Konkurs podrške lokalnim medijima Slavko Ćuruvija fondacije – „O čemu Srbija ćuti?“

Slavko Ćuruvija fondacija (SCF) raspisala je konkurs za podršku lokalnim televizijama i radio stanicama „O čemu Srbija ćuti?“. Cilj konkursa je da ohrabri lokalne medije kako bi progovorili o stvarima važnim za građane i lokalnu zajednicu i delovali kao kontrola lokalnih vlasti.

 

Podržavajući medije koji su spremni da to to učine, SCF namerava da stvori mrežu kvalitetnih lokalnih medija koji će pokretati društveno odgovorne teme, medija koji su spremni da animiraju lokalnu zajednicu i koji podržavaju aktiviste i građane na uspostavljanju demokratske i evropske tradicije u Srbiji.

Komisija Slavko Ćuruvija fondacije koja će odlučivati o prispelim prijavama, a na osnovu prijavnog formulara koji će mediji podneti, vodiće se sledećim kriterijuma:

1. Da teme koje će biti obrađivane nisu do sada imale veliku medijsku zastupljenost.

2. Predložene teme treba da se bave problemima lokalnih zajednica kroz primere kako građani mogu da pomognu u rešavanju problema kao demokratska kontrola lokalnih vlasti.

3. Treba da preispituju rad lokalnih vlasti i na taj način doprinose jačanju uloge lokalnih medija kao kontrolora vlasti na lokalnom i regionalnom nivou.

Konkurs je otvoren do 7. marta 2014. godine a odluka o tome koji su mediji dobili podršku biće saopštena na zvaničnom obeležavanju početka rada fondacije, 27. marta 2014. godine.

Više informacija o konkursu za podršku lokalnim televizijama i radio stanicama Slavko Ćuruvija fondacije možete preuzeti ovde.

Slavko Ćuruvija fondaciju (SCF) pokrenuli su Jelena i Rade Ćuruvija, ćerka i sin Slavka Ćuruvije. Uz pomoć prijatelja iz nevladinog sektora Srbije i podršku Fondacije Braće Rokfeler iz Njujorka u novembru 2013. godine fondacija je počela sa radom.

Ciljevi fondacije su unapređenje kvaliteta novinarstva u Srbiji, podrška lokalnim medijima, podrška istraživačkom novinarstvu, kao i rad sa mladima koji ulaze u svet novinarstva.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi