Naslovna  |  Konkursi  |  Ostali konkursi  |  Onlajn predavanje: Snalaženje u negativnosti - Novinarstvo usmereno ka rešenjima kao pristup medijskoj pismenosti
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Ostali konkursi

08. 12. 2023.

Autor: CRTA Izvor: CRTA

Onlajn predavanje: Snalaženje u negativnosti - Novinarstvo usmereno ka rešenjima kao pristup medijskoj pismenosti

Istinomer u partnerstvu sa češkom organizacijom Transitions Online vas poziv na onlajn predavanje na kojem će govoriti osnivačica News Literacy Lab-a i priznata autorka Jodi Jackson. Jodi se posvetila istraživanju štetnih efekata medijske težnje ka negativnosti na mentalno zdravlje pojedinaca i kolektiva tokom poslednje decenije. Njeno pionirsko delo u pozitivnoj psihologiji i konstruktivnom novinarstvu pozicioniralo ju je kao vodeći glas u borbi protiv dezinformacija.

Zašto učestvovati?

U današnjem brzom medijskom okruženju, gde su negativnost i dezinformacije sveprisutne, ovaj događaj pruža jedinstvenu priliku novinarima, medijskim profesionalcima i fektčekerima da unaprede svoje veštine u suočavanju s ovim izazovima. Iako možda već poznajete koncept novinarstva usmerenom ka rešenjima (Solution journalism), ova sesija je prilagođena onima koji žele dublje razumeti i iskoristiti njegov potencijal kako bi privukli novu publiku i inspirisali postojeću.

O Jodi Jackson:

Jodi nije samo osnivačica News Literacy Lab , već i autorka knjige "Ti si ono što čitaš: zašto promena medijskih navika može promeniti svet." Njeno stručno poznavanje pozitivne psihologije i zalaganje za konstruktivno novinarstvo učinili su je traženim govornikom na globalnoj sceni.

Zašto News Literacy Lab?

Medijska pismenost ne svodi se samo na prepoznavanje lažnih vesti već uključuje aktivno učešće u oblikovanju zdravijeg informacionog ekosistema. Fokus organizacije News Literacy Lab na novinarstvo orjentisanom ka rešenjima deluje kao antidot za prikazivanje stvarnosti kroz težnju ka negativnošću, osnažujući pojedince da aktivno doprinesu pozitivnijem medijskom okruženju.

Detalji događaja:

Datum: 12. decembar 2023.

Vreme: 14:00 časova

Molimo vas da se registrujete putem Zum linka.

Trening se organizuje uz podršku Ministarstva spoljnih poslova Republike Češke.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi