Naslovna  |  Konkursi  |  Ostali konkursi  |  Konkurs za učenike i studente na temu Dimitrija Davidovića
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Ostali konkursi

20. 03. 2009.

Konkurs za učenike i studente na temu Dimitrija Davidovića

NAGRADNI KONKURS ZA UČENIKE I STUDENTE
DIMITRIJE DAVIDOVIĆ–EVROPLjANIN U OSLOBOĐENOJ SRBIJI

Odbor za obeležavanje 220. godišnjice rođenja Dimitrija Davidovića Udruženja novinara Srbije, u saradnji sa Ministarstvom prosvete Vlade Srbije,
doneo je odluku, 17.februara 2009. godine, o raspisivanju nagradnog konkursa za srednjoškolce i studente novinarstva na temu „Dimitrije Davidović – Evropljanin u oslobođenoj Srbiji“.
Konkurs traje do 15. maja 2009. godine.

Najbolji učenički i studentski radovi koje odabere žiri, sastavljen od članova Odbora za obeležavanje 220. godišnjice Davidovića, biće nagrađeni.
  •  Prva nagrada za učenike iznosi 8.000, druga 6.000, a treća 4.000 dinara.
  •  Prva nagrada za studente iznosi 10.000, druga 7.000, a treća 5.000 dinara.

Moguće je da nagrađeni radovi budu štampani u publikaciji posvećenoj Davidoviću, koju će UNS i „Službeni glasnik“ izdati do 23. oktobra 2009.
Pravo učešća na konkursu imaju:

A. Učenici srednjih škola u Zemunu (rodnom mestu), u Kragujevcu (gradu izdavanja „Novina srbskih“ 1834/35) i u Smederevu (gde je sahranjen 1838.).
B. Studenti novinarstva na Fakultetu političkih nauka, „Megatrendu“, „Singidunumu“ u Beogradu, na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, Fakultetu humanističkih nauka u Novom Pazaru, na fakultetu u Kosovskoj Mitrovici.

Literatura za pripremu tematskih odnosno seminarskih radova:

A. Knjigu „Stvaralaštvo Dimitrija Davidovića“, koja će se od organizatora konkursa dobiti besplatno / drugo izdanje UNS-a, do kraja marta/. Na sajtu Udruženja novinara Srbije www.uns.org.rs u PDF formatu postaviće se delovi iz ove knjige.
b. Pomenik Milana Đ Miličevića /izdanje „Slovo ljubve, Beograd, 1979/
b. Orijentalni novinar, evropski političar /Radoš Ljušić, izdanje Politika - Tanjug 2006/ (što se može uzeti iz biblioteke).

Poželjno je da učesnici konkursa pišu o Davidovićevoj novinarskoj odnosno prosvetiteljskoj delatnosti, ali to ne znači da ne mogu pisati o Davidoviću kao diplomati ili piscu Sretenjskog ustava.

Radove, ne duže od 12.000 karaktera, s potpisom autora, slati na adresu: Udruženje novinara Srbije – Beograd, Resavska 28, za konkurs „Davidović 220.“
Za informacije obratiti se Rastku Guzini na telefon UNS-a 011/32-36-337,  Draganu Stojkoviću na mob.064/111-6412 .

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi