Naslovna  |  Konkursi  |  Ostali konkursi  |  Nagrada "Mile Nedeljković" za 2012. godinu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Ostali konkursi

02. 04. 2012.

Nagrada "Mile Nedeljković" za 2012. godinu

Nagrada ''Mile Nedeljković'', koju je utemeljilo Udruženje građana ''Baština i budućnost – Aranđelovac 1859'', dodeljuje se za najbolje delo iz oblasti savremene srpske folkloristike (etnologije i antropologije, etnomuzikologije i usmene narodne književnosti).

Nagrada podrazumeva novčani iznos i plaketu, a žiri koji će i ove godine vrednovati prispele naslove, sačinjen je od eminentnih naučnih radnika:

*
akademik Petar Vlahović
,
*
prof. dr Nenad Ljubinković
(predsednik),
*
dr Jelena Jovanović
,
*
dr Branko Zlatković
,
*Jasna Bjeladinović-Jergić


Za nagradu mogu konkurisati naučne studije i sakupljačke zbirke domaćih autora na srpskom jeziku, objavljene kao prvo izdanje, u protekloj 2011. godini.

Konkurs je otvoren do 15. maja tekuće godine, a po 5 primeraka knjige treba poslati na adresu: Udruženje građana ''Baština i budućnost'', Etno kuća, Zanatlijska 63, 34300 Aranđelovac.

Nagrada ''Mile Nedeljković'' dodeliće se krajem septembra 2012. godine u Aranđelovcu u okviru programa koji je manifestacionog karaktera.

U realizaciji ove ideje, Udruženje građana ''Baština i budućnost – Aranđelovac 1859'' ima, kao i prošle godine, podršku Ministarstva kulture Republike Srbije, Opštine Aranđelovac i svih onih ustanova, udruženja, i pojedinaca s kojima je i sam Mile Nedeljković svesrdno sarađivao, ostavivši za sobom znamenito kulturno i naučno delo.

Više o Nagradi ''Mile Nedeljković'' potražiti na sajtu www.bastinaibuducnost.info.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi