Naslovna  |  Konkursi  |  Stipendije  |  Praksa veb novinarstva za novinare srpskih medija i organizacija u regionu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Stipendije

25. 08. 2017.

Izvor: UNS

Praksa veb novinarstva za novinare srpskih medija i organizacija u regionu

Udruženje novinara Srbije (UNS) raspisuje konkurs za novinare srpskih medija i predstavnike organizacija i udruženja Srba iz regiona za studijski boravak i desetodnevnu besplatnu obuku u UNS-u i redakcijama u Srbiji.

Uslov je da kandidati žive u zemljama regiona i da rade u medijima ili udruženjima/organizacijama u regionu koji informišu na srpskom jeziku.

Biografiju i kratko motivaciono pismo (ne duže od 1500 karaktera) poslati na mejl vesna.masalovic@uns.rs do 1. oktobra.

Kandidatima koji budu uključeni u program studijske prakse omogućićemo boravak u veb redakcijama u Srbiji. Osim prakse u medijima, boraviće i u veb redakciji UNS-a. Kolege će imati obuku na besplatnoj onlajn platformi WordPress (Vordpres) i naučiti specifičnosti pisanja za onlajn izdanja. Steći će osnovna teorijska i praktična znanja o autorskim pravima na internetu, upotrebi multimedijalnih sadržaja i kako da ih postave na internet platforme, kako da provere informacije na internetu, koriste infografike i kako da optimizuju sadržaj za pretraživače (SEO). 

Studijski boravak biće organizovan u oktobru 2017. godine.

Praksu je podržalo Ministarstvo spoljnih poslova - Uprava za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu.

Studijski boravak UNS, uz podršku Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu, organizuje peti put.

Praksu u beogradskim redakcijama  2013,  2015. i 2016. godine  imale su koleginice i kolege „Srpskih nedeljnih novina“ i Dokumentacionog centra iz Mađarske, „Novosti“, časopisa „Izvor“ i “Srpsko kolo” iz Hrvatske, „Spone“ iz Makedonije, „Radio Temišvara“ i nedeljnika „Naša reč“ iz Rumunije, portala indentitet.al i udruženja „Morača-Rozafa“ i „Sveti Jovan Vladimir“ iz Albanije,  portala IN4S, TV „Novog“ i Udruženja novinara Crne Gore, "Studentskog žurnala" iz Bosne i Hercegovine  i radija,,Univox’’ iz Slovenije.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi