Naslovna  |  Konkursi  |  Posao  |  Konkurs za pozicije novinara i menadžera za komunikacije na portalu European Western Balkans
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Posao

18. 10. 2019.

Izvor: Centar savremene politike

Konkurs za pozicije novinara i menadžera za komunikacije na portalu European Western Balkans

Centar savremene politike i portal European Western Balkans su u potrazi za novim članovima našeg tima koji bi nam se pridružili u novembru 2019. godine. Konkurs je otvoren za pozicije 1) menadžera za komunikacije i 2) novinara na portalu European Western Balkans.

O Centru savremene politike

Centar savremene politike je organizacija civilnog društva koja sprovodi projekte iz oblasti evropskih integracija, demokratizacije i regionalne i spoljne politike. Centar takođe vodi European Western Balkans, regionalni portal o evropskim integracijama na engleskom jeziku, i European Western Balkans – Srbija, portal na srpskom jeziku fokusiran na evropske integracije Srbije.

Centar savremene politike je do sada objavio brojne publikacije na temu evropskih integracija, normalizacije odnosa Srbije i Kosova, kao i stanja demokratije u Srbiji i regionu. Publikacije Centra savremene politike možete videti ovde.

U poslednje tri godine Centar savremene politike je organizovao brojne događaje na kojima su učesnici između ostalih bili evropski komesar Johanes Han, politikolog Frensis Fukujama, direktor Direktorata za proširenje Kristijan Danijelson, izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Dejvid Mekalister, šefica pregovaračkog tima za vođenje pregovora o pristupanju Srbije EU Tanja Miščević, ministar inostranih poslova Severne Makedonije Nikola Dimitrov, profesor Univerziteta u Gracu Florijan Biber, profesor Londonske škole ekonomije Džejms Ker-Lindzi i mnogi drugi.

O portalu European Western Balkans

European Western Balkans i European Western Balkans – Srbija predstavljaju specijalizovane medijske portale Centra savremene politike. Pored evropskih integracija, European Western Balkans se bavi i širim evropskim temama kao što su regionalna saradnja, politička stabilnost i reformski procesi, kao i pitanjima bezbednosti i međunarodnih odnosa.

Osim vesti i analiza najnovijih događaja relevantnih za teme koje portal obrađuje, na njemu se takođe redovno mogu pročitati autorski tekstovi i intervjui najznačajnijih državnih i evropskih zvaničnika, stručnjaka i predstavnika civilnog društva. European Western Balkans, takođe, pruža uporedan interaktivan prikaz napretka zemalja Zapadnog Balkana u procesu evropskih integracija.

Uslovi rada i potrebne kvalifikacije

Potencijalna zaduženja menadžera za komunikacije:

Komunikacija i odnos sa medijima

Kreiranje i implementacija komunikacionih strategija i planova

Uređivanje naloga CSP i EWB na društvenim mrežama

Uređivanje sajta CSP

Asistencija u organizaciji i promociji događaja

Angažman na različitim projektima CSP/EWB

Potencijalna zaduženja novinara:

Pisanje tekstova na srpskom i engleskom jeziku

Obavljanje intervjua na srpskom i engleskom jeziku

Pisano izveštavanje sa događaja u zemlji i inostranstvu

Rad na video produkciji EWB

Angažman na različitim projektima CSP/EWB

Uslovi rada:

Puno radno vreme od 40 sati nedeljno

Kompetitivna plata

Rad u kancelarijama CSP/EWB u centru Beograda

Od kandidata se očekuju sledeće kvalifikacije:

Da poseduju diplomu nekog od fakulteta društvenih nauka

Da se odlično služe engleskim i srpskim jezikom

Da poseduju određeno znanje iz oblasti delovanja CSP i EWB: Evropskih integracija, bezbednosti, demokratije i/ili regionalne i spoljne politike

Radno iskustvo u civilnom sektoru ili medijima je poželjno, ali ne i neophodno

Prijava na konkurs

Zainteresovani kandidati treba da pošalju svoj CV u Europass formatu i motivaciono pismo na engleskom jeziku od najviše 500 reči na e-mail adresu konkurs@centarsavremenepolitike.rs  do nedelje, 20. oktobra 2019. u 23:59. Od kandidata se očekuje da jasno naznače za koju poziciju se prijavljuju, menadžera za komunikacije ili novinara.

Biće kontaktirani kandidati koji budu ušli u uži izbor, a intervjui će se održati između 28. i 31. oktobra. Očekivano vreme početka angažmana je ponedeljak, 4. novembra 2019.

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi