Naslovna  |  Konkursi  |  Nagrade  |  Otvoren konkurs za godišnje nagrade EU za istraživačko novinarstvo
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Nagrade

22. 05. 2020.

Autor: Beta Izvor: Danas

Otvoren konkurs za godišnje nagrade EU za istraživačko novinarstvo

Otvoren je konkurs za dostavljanje istraživačkih radova novinara iz Srbije za godišnju nagradu EU za istraživačko novinarstvo, saopštila je danas Balkanska istraživačka mreža (BIRN).

Prijave se podnose za istraživačke radove objavljene od 1. januara do 31. decembra 2019, koji se bave slobodom izražavanja, vladavinom prava, transparentnošću, zloupotrebama moći, osnovnim ljudskim pravima, korupcijom i organizovanim kriminalom.

Nagradni fond za Srbiju u 2020. godini iznosi 10.000 evra. Prva nagrada je 5.000 evra, druga 3.000 evra i treća 2.000 evra.

Mogu se kandidovati novinari i grupe novinara, koji rade u bilo kom formatu, sa radovima koji su publikovani ili emitovani u medijima u Srbiji na srpskom jeziku kao i na jezicima manjina ili stranim jezicima.

Nagrada EU za istraživačko novinarstvo u zemljama Zapadnog Balkana i Turskoj ima za cilj da skrene pažnju i promoviše izuzetna postignuća istraživačkih novinara i poveća vidljivost kvalitetnog istraživačkog novinarstva u tim zemljama.

Žiri čine medijski eksperti, urednici, pripadnici naučne zajednice i zaslužni novinari.

Rok za dostavljanje predloga je 21. jun 2020.

Više detalja na euawards@birn.eu.com

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi