Naslovna  |  Konkursi  |  Nagrade  |  Poziv za dostavljanje predloga za nagradu EU za istraživačko novinarstvo
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Nagrade

20. 06. 2019.

Izvor: BIRN

Poziv za dostavljanje predloga za nagradu EU za istraživačko novinarstvo

Otvoren je konkurs za novinare iz zemalja Zapadnog Balkana i Turske za dodelu godišnje nagrade EU za istraživačko novinarstvo.

Za nagradu mogu biti nominovane priče koje su objavljene ili emitovane od 1. januara 2018. do 31. decembra 2018. godine, a koje se bave slobodom izražavanja, vladavinom prava, transparentnošću, zloupotrebama moći, osnovnim ljudskim pravima, korupcijom i organizovanim kriminalom.

Nagradni fond za Srbiju u 2019. (za dostignuća iz 2018.) iznosi 10.000 evra.

Prva nagrada iznosi 5.000 evra, druga 3.000 evra i treća 2.000 evra.

Prijave mogu poslati novinari ili grupe novinara čije priče su objavljene ili emitovane u bilo kom mediju u Srbiji – štampa, radio, TV, onlajn – na srpskom, jezicima manjina ili nekom stranom jeziku.

Nagrada EU za istraživačko novinarstvo ima za cilj da skrene pažnju i promoviše izuzetna postignuća istraživačkih novinara i poveća vidljivost kvalitetnog istraživačkog novinarstva u zemljama Zapadnog Balkana i Turskoj.

Ovim se nastavlja realizacija projekta regionalnih nagrada EU za istraživačko novinarstvo u zemljama Zapadnog Balkana i Turskoj. Dodela EU nagrade deo je tekućeg projekta „Podizanje kvaliteta vesti i nezavisnog novinarstva u zemljama Zapadnog Balkana i Turskoj“.

Svi partneri u projektu poseduju veliko iskustvo na polju slobode medija i priznati su na lokalnom i međunarodnom nivou kao snažne i nezavisne medijske organizacije.

Članovi žirija su istraknuti urednici, medijski eksperti i novinari, kao i izabrani predstavnici projektnog konzorcijuma, koji zadovoljavaju ove kriterijume.

Rok za dostavljanje predloga je 17. jul 2019.

Nagrade se dodeljuju godišnje u svih šest zemalja Zapadnog Balkana i Turskoj.

Za više detalja, kontaktirajte euawards@birn.eu.com.

Na sledećim linkovima preuzmite formular prijave i uputstvo za prijavljivanje.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi