Naslovna  |  Konkursi  |  Nagrade  |  Konkurs za medijsku nagradu poverenika za ravnopravnost
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Nagrade

06. 06. 2019.

Izvor: Tanjug

Konkurs za medijsku nagradu poverenika za ravnopravnost

Povodom 16. novembra, Međunarodnog dana tolerancije, Poverenik za zaštitu ravnopravnosti, uz podršku Misije OEBS-a u Srbiji, petu godinu za redom dodeliće Godišnju medijsku nagradu za najbolje medijske tekstove i priloge na temu borbe protiv diskriminacije i promovisanja ravnopravnosti i tolerancije.

Kako se navodi u saopštenju Poverenika, pravo da učestvuju na konkursu imaju novinari i novinarke svih štampanih i elektronskih, lokalnih i nacionalnih medija registrovanih u Srbiji, koji su objavili tekstove/priloge na teme konkursa, u periodu od 5. septembra 2018. do 5. septembra 2019. godine.

Iz iste medijske kuće na konkursu može da učestvuje više novinara/novinarki, ali samo sa po jednim prilogom/tekstom, napominje se u saopštenju.

Kako se dodaje, kriterijumi na osnovu kojih će se učesnici/ce ocenjivati su: prepoznavanje fenomena diskriminacije, doprinos smanjivanju stereotipa i predrasuda, afirmativno izveštavanje, promovisanje ravnopravnosti i upotreba rodno osetljivog jezika.

Medijske tekstove i priloge potrebno je poslati u periodu od 5. juna do 5. septembra 2019. godine na: poverenik@ravnopravnost.gov.rs.

Za sve dodatne informacije obratiti se mejlom Danijeli Šegan danijela.segan@ravnopravnost.gov.rs 064/88-98-729, ili Zlatani Maletić zlatana.maletic@ravnopravnost.gov.rs 064/88-98-720, dodaje se u saopštenju.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi