Naslovna  |  Konkursi  |  Nagrade  |  Godišnja medijska nagrada Poverenika za zaštitu ravnopravnosti
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Nagrade

11. 06. 2018.

Izvor: Poverenik za zaštitu ravnopravnosti

Godišnja medijska nagrada Poverenika za zaštitu ravnopravnosti

Povodom 16. novembra Međunarodnog dana tolerancije, Poverenik za zaštitu ravnopravnosti uz podršku Misije OEBS-a u Srbiji, četvrtu godinu za redom dodeljuje Godišnju medijsku nagradu za najbolje medijske tekstove i priloge na temu borbe protiv diskriminacije i promovisanja ravnopravnosti i tolerancije.

Pravo na učešće imaju novinari i novinarke svih štampanih i elektronskih, lokalnih i nacionalnih medija registrovanih u Srbiji, koji su objavili tekstove/priloge na teme konkursa, u periodu od 15. septembra 2017. do 15. septembra 2018. godine.

Iz iste medijske kuće na konkursu može da učestvuje više novinara/novinarki, ali samo sa po jednim prilogom/tekstom.

Kriterijumi na osnovu kojih će se učesnici/ce ocenjivati su: prepoznavanje fenomena diskriminacije, doprinos smanjivanju stereotipa i predrasuda, afirmativno izveštavanje, promovisanje ravnopravnosti i upotreba rodno osetljivog jezika.

U obzir će se uzimati radijski i televizijski prilozi u trajanju od najduže 3 minuta, i najduže 30 minuta za reportaže.

Medijske tekstove i priloge potrebno je poslati u periodu od 15. juna do 15. septembra 2018. godine na: poverenik@ravnopravnost.gov.rs.

Prijava za konkurs treba da sadrži medijski prilog/tekst i kraću biografiju sa kontaktima autora/autorke.

Format prijave: za radio i televiziju – link sa emitovanim prilogom, za štampane i internet medije – link i objavljen tekst u PDF formatu. 

Dobitnici/ce prve nagrade posetiće institucije i medije jedne od evropskih zemalja koja ima dobre prakse u zaštiti ljudskih prava. 

Nagrade se dodeljuju u tri kategorije:

-       prva, druga i treća za radijski/TV prilog;

-       prva, druga i treća za štampani/tekst na internetu;

-       prva, druga i treća za radio/TV reportažu u trajanju do 30 min.

Stručni žiri čine: dobitnice prve nagrade u sve tri kategorije za 2017. godinu Jelena Jorgačević Kisić (Vreme), Tamara Tankosić (RTS), Jovana Polić (Produkcija JSP), šefica Odeljenja za medije Misije OEBS-a u Srbiji Gordana Janković i šefica Kabineta Poverenika za zaštitu ravnopravnosti Antigona Andonov.

Najbolji medijski prilozi na konkursu i imena autora i autorki biće proglašeni na Godišnjoj konferenciji Poverenika za zaštitu ravnopravnosti 16. novembra 2018. godine, a potom na sajtu i fejsbuk stranici Poverenika za zaštitu ravnopravnosti i Misije OEBS-a.

Verujemo da će Vaš medij prepoznati značaj i važnost ovog konkursa, te da ćete ohrabriti svoje kolege i koleginice da se prijave na konkurs. Za sve dodatne informacije možete se obratiti mejlom Danijeli Šegan danijela.segan@ravnopravnost.gov.rs 064/88-98-729, ili Zlatani Maletić zlatana.maletic@ravnopravnost.gov.rs 064/88-98-720.

 

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi