Naslovna  |  Konkursi  |  Nagrade  |  Konkurs za novinarsku nagradu "Đoko Vještica"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Nagrade

26. 09. 2017.

Konkurs za novinarsku nagradu "Đoko Vještica"

Udruženje novinara Srbije (UNS) raspisuje konkurs za novinarsku nagradu “Đoko Vještica” za 2017. godinu. Nagrada za novinarsku humanost “Đoko Vještica” dodeljuje se za medijske priloge u štampanim, elektronskim ili onlajn medijima koji pokreću i motivišu pojedince i javnost za ostvarivanje humanih akcija i ciljeva, kritikuju socijalno neodgovorno ponašanje u društvu i podstiču solidarnost i uzajamnost.

Na konkurs mogu biti prijavljeni novinarski radovi objavljeni u periodu od 26. oktobra 2016. godine do 20. oktobra 2017. godine.

Isečke, fotokopije tekstova ili CD/DVD sa tv i radio prilozima, kao i tekstovima objavljenim na vebu, treba dostaviti mejlom na press@uns.org.rs ili poštom, u pet primeraka, na adresu: Udruženje novinara Srbije, Resavska 28/I, 11000 Beograd, sa naznakom "Za novinarsku nagradu Đoko Vještica".

Za novinarsku nagradu „Đoko Vještica“ mogu konkurisati novinari iz Srbije i drugih zemalja, ukoliko su njihovi radovi doprineli humanim akcijama čiji se sadržaj odnosi na Srbiju.

Rok za dostavljanje predloga je 20. oktobar. Predlozi za nagradu koji se šalju poštom treba da budu poslati najkasnije 20. oktobra.

Nagrada će biti dodeljena 26. oktobra 2017. godine.

Nagrada “Đoko Vještica” ustanovljena je 2011. godine. Dosadašnji dobitnici su: Dragoljub Janojlić („Palanačke novine“) 2011. godine , Silvija Slamnig (“Kurir”) i Sadik Hamidović (net radio “Veselje”) 2012. godine, Tamara Grujić (TV Prva) i Branko Stanković (RTS) 2013. godine, Miroljub Dugalić („Politika“) 2014. godine, Stevo Lapčević („Sremske novine“) 2015. godine i Velimir Perović („Blic“) 2016. godine.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi