Naslovna  |  Beležnica  |  Novinarsko ćoše  |  Oglas neprikladan uređivačkoj politici “Blica”
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Novinarsko ćoše

15. 12. 2011.

Oglas neprikladan uređivačkoj politici “Blica”

Dnevni list “Blic” odbio je pre nekoliko dana da objavi oglas kojim su novinar Slavoljub Kačarević, Biserka Ilić i Slobodan Srećković želeli javno da se zahvale nemačkoj kancelarki Angeli Merkel koja je ocenila “da Srbija u ovom trenutku ne ispunjava uslove za status kandidata za EU“.

Tekst oglasa glasio je:

„Izražavamo najdublju zahvalnost gospodji Angeli Merkel zbog jučerašnje izjave da “Srbija u ovom trenutku ne ispunjava uslove za status kandidata za EU. Time je uvažena Kancelarka zauvek zadužila srpski narod jer je potvrdila naše uverenje da, bez obzira na žrtve koje podnese narod i poniženja koja prihvati vlast, Srbija neće dobiti podršku Nemačke. Pokazala je da srpske probleme neće i ne treba da rešava nemačka država već srpska vlada. I da je takva vlada Srbiji hitno potrebna“.

Kačarević, Ilić i Srećković

Međutim, dnevni list čiji je pretežni vlasnik nemački izdavač, odbio je da obajvi ovu „zahvalnicu“ ne objasnivši kriterijum po kome je ocenjena kao nepodobna za objavljivanje.


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi