Naslovna  |  Beležnica  |  Novinarsko ćoše  |  Otvorena izložba srpski evropski bijenalisti
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Novinarsko ćoše

30. 11. 2011.

Otvorena izložba srpski evropski bijenalisti


Beogradski Centar za savremenu umetnost "Strategie Art", u saradnji sa Udruženjem novinara Srbije, sinoć je u Pres centru UNS-a otvorio izložbu srpske selekcije umetnika koji su učestvovali na 15. bijenalu mladih iz Evrope i Mediterana.

Izložba, koja će do 9. decembra moći da se vidi u Pres centru UNS-a, u Knez Mihailovoj 6, okupila je vizeulne umetnike Jelenu Košticu, Šejmu Prodanović, Mihaila Vasiljevića, Mirjanu Radovanović i gosta iz Grčke Temisa Bliziotisa koji je sa njima nastupio na bijenalu održanom u Solunu.

Bijenale umetnika zemalja Evrope i Mediterana ove godine je odražano od 5. do 9. oktobra u Solunu i od 17. do 23. novembra u Rimu.
Jedan od najvećih bijenala ove vrste u Evropi nastavlja se u decembru u Rimu, a Srbiju će predstavljati Vladimir Mačar u kategoriji film/muzika.

Nina Mudrinić Milovanović, umetnički direktor Centra za savremenu umetnost, rekla je da su i ove godine naši umetnici dobro pozicionirani, a o kvalitetu njihovih radova govori i to što su uvršteni u zvanični katalog Bijenala.

Tema ovogodišnjeg bijenala je "Simbioza", a pitanja koja su postavljena su "Kako bismo mogli živeti zajedno", kako je moguće ljudsko samoispunjenje kroz simbiozu, kako se deli stvarnost kroz umetničke prakse.


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi