Naslovna  |  Beležnica  |  Novinarsko ćoše  |  Treće izdanje romana “Grad tajni” Zorana Nikolića
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Novinarsko ćoše

09. 11. 2011.

Treće izdanje romana “Grad tajni” Zorana Nikolića

Roman „Grad tajni“ novinara „Večernjih novosti“ Zorana Lj. Nikolića doživeo je treće izdanje.

Ova zanimljiva knjiga koja pokazuje autorovu ljubav prema Beogradu - gradu koji je beskrajno mističan, zagonetan i nedorečen, pokušava da rasvetli jednu od najvećih tajni Balkana – tajnu o grobu hunskog vojskovođe Atile.

Beogradskog novinara, stručnjaka za tajnu istoriju, angažuje bogati Amerikanac da bude član ekipe koja će krenuti u potragu za Atilinim grobom. Ali tajna Atilinog večnog počivališta nije jedina tajna koja će ih pratiti na tom putu, to je samo početak nečeg većeg i mističnijeg – ključa svih tajni.

Glavni junak romana, novinar Maksim čak i kada pomisli da će njegovo traganje biti uzaludno, nastavlja jer smatra da je smisao u samom traženju. Na taj način upoznaje nove ljude, nove predele, nove moguće ljubavi ili nove prijatelje - ono nešto što bi ga trglo iz učmale kolotečine velegradskog života.

U pogovoru romana “Grad tajni” Pero Zubac istakao je da je Nikolić napisao “gustu i mudru knjigu o vremenima daleko iza naših trajanja u prostoru i vremenu i, što je veoma bitno za čitateljstvo, pitku i zanimljivu knjigu koja čitaoca ne ostavlja ni u jednom trenutku suočavanja sa tekstom ravnodušnog i nezapitanog”.

Zoran Lj. Nikolić (1967), novinar i publicista, od 1997. godine radi za “Večernje novosti”.

Prvu knjigu “Beograd ispod Beograda” objavio je zajedno sa dr Vidojem Golubovićem 2002. godine. Tri godine kasnije kao autor potpisuje knjigu “Masonski simboli u Beogradu” koja ima tri izdanja.

U aprilu 2007. godine napisao je satiričnu knjigu “Globalizacija za neupućene” koja se na sarkastičan način bavi današnjicom, da bi se 2010. godine ponovo vratio istraživačkom novinarstvu i publicistici, objavljujući sa Mirkom Radonjićem knjigu “Tajna Novog Beograda”.

Tokom 2011. godine objavio je i zbirku poezije “Dekada”, a “Grad tajni” mu je prvi roman.






Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi