Naslovna  |  Beležnica  |  Novinarsko ćoše  |  Ninus Nestorović zlatni aforističar
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Novinarsko ćoše

24. 02. 2020.

Izvor: UNS

Ninus Nestorović zlatni aforističar

Najbolji aforističar na 21. Međunarodnom festivalu aforizma i karikature – Strumica 2020. je Ninus Nestorović. Za festival humora i satire koji je organizovan u Severnoj Makedoniji radovi su slati pod šifrom, a uz Nestorovića nagrađenog „zlatnom plaketom“ Srbiju je aforizmima predstavio i Aleksandar Čotrić koji je osvojio „srebrnu plaketu“. Treći je bio Valentin Dimitrov iz Bugarske.

„Ma, kakva prostitucija!? Jedva smo i kriminal legalizovali!“

„Čim je primetio da se narod zaljubio u njega, vođa ga je odmah odveo u mrak.“

To su samo neki od Nestorovićevih aforizama koje je 18. februara nagradio makedonski žiri kojim je predsedavao Nikola Angelkoski, a članovi su bili: Aco Georgiev, Aleksandar Filev, Risto Filčevski i Ivan Jovev.

Diplome za aforizme pripale su: Vladislavu Vlahoviću (Crna Gora), Miladinu Beriću (Republika Srpska – BiH) i Sveti Stomenovu (Makedonija), a specijalnu nagradu dobio je Atanas Krlevski (Makedonija).

Za najboljeg karikaturistu Festivala proglašen je Brazilac Eriko Žingueira Aures. „Srebrna plaketa“ u kategoriji karikature pripala je Ivailu Cvetkovom iz Bugarske, a bronzana Miroslavu Georgievskom iz Makedonije.

Diplome za karikature dobili su: Henrik Cebula (Poljska), Erdogan Basol (Turska), Ratko Maričić (Hrvatska), Konstantin Kazančev (Ukrajina) i Georgi Majorenko (Ukrajina), a specijalnu nagradu dobio je Blaže Dokulevski (Makedonija). 

Zlatnom aforističaru sa ovog festivala Ninusu Nestoroviću krajem prošle nedelje izašla je nova knjiga aforizama „Bože, uprosti nam“ u izdanju novosadskog Prometeja.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi