Naslovna  |  Beležnica  |  Novinarsko ćoše  |  „Vukotić Media“ vam poklanja knjigu tekstova Aleksandra Tijanića
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Novinarsko ćoše

06. 01. 2020.

Izvor: UNS

„Vukotić Media“ vam poklanja knjigu tekstova Aleksandra Tijanića

Izdavačka kuća „Vukotić Media“ odlučila je da za Božić pokloni članovima UNS-a knjigu tekstova Aleksandra Tijanića „Jesmo li prevareni“.

Pozivamo zainteresovane koleginice i kolege da se za poklon knjigu jave UNS-u na imejl adresu unsinfo1@uns.org.rs i napišu kontakt podatke: ime i prezime, grad, adresa, telefon i broj legitimacije UNS-a.

Za prvih 90 koleginica i kolega koji nam se jave, a imaju plaćenu članarinu za ovu ili prošlu godinu, „Vukotić Media“ obezbedila je po primerak knjige.

UNS će obavestiti dobitnike koji će, ukoliko su iz Beograda, knjigu moći da preuzmu u prostorijama Udruženja (Resavska 28/I) ili će je dobiti poštom na kućnu adresu.  

- Ova knjiga, u kojoj su sabrani tekstovi objavljeni između 1987. i 1990, i koje je Saša sam odabrao, složio, podelio, naslovio i štampao, kao veoma skromno autorsko izdanje, pod naslovom „Tajni život Srba, Hrvata i Slovenaca – kako se raspao boljševizam“, želi da podseti, da čuva, da oživi sećanje na jednog od najoriginalnijih i najznamenitijih (jugoslovenskih) srpskih novinara u drugoj polovini 20. i prvoj deceniji ovog veka. I ne samo to: Tijanićevo pisanje je uzor i udžbenik ozbiljnog novinarstva“, napisao je Manojlo Vukotić u predgovoru.

Vukotić je po odlasku iz Kompanije „Novosti“ osnovao izdavačku kuću „Vukotić Media“.

Pola veka bio je novinar i urednik. Kao glavni urednik vodio je “Borbu” (1989-1993), prvi je glavni urednik dnevnika “Blic” (1996-1998), jedan od osnivača i glavni urednik “Glasa javnosti” (1998-1999) i generalni direktor i glavni urednik svih izdanja Kompanije “Novosti” (2000-2013).

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi