Naslovna  |  Beležnica  |  Novinarsko ćoše  |  Novinari iz regiona u UNS-u
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Novinarsko ćoše

19. 12. 2019.

Izvor: UNS

Novinari iz regiona u UNS-u

Četvoro novinara, producenata srpskih medija i predstavnika organizacija Srba u regionu, koji su na desetodnevnom studijskom boravku u Beogradu, danas su u Udruženju novinara Srbije (UNS).

U obuci u beogradskim redakcijama su Miloš Stojković iz makedonske Spone, Saša Stojiljković iz Saveza Srba Slovenije, Dušan Velimirović sa portala Srbi.hr i Branislav Mihajlović iz Radio-televizije Republike Srpske.

Generalni sekretar UNS-a Nino Brajović kolegama je govorio o aktivnostima i upoznao ih sa istorijatom najstarije novinarske organizacije u regionu.

O specifičnostima veb novinarstva i kreiranju multimedijalnih sadržaja danas im je govorio predavač novinarske škole i škole veb novinarstva UNS-a i asistent na Fakultetu političkih nauka Marko Nedeljković.

Predavači Bojana Barlovac i Pavle Zlatić govoriće im o istraživanju podataka na vebu i izveštavanju za onlajn medije.

Osim predavanja u UNS-u novinari iz regiona, koji su na šestom po redu studijskom boravku, imaće praksu u programu za dijasporu RTS-a.

Učestvovaće i na Devetoj konferenciji novinara i medija dijaspore i Srba u regionu koja će biti održana u četvrtak, 26. decembar sa početkom u 10 sati u Pres centru UNS-a (Knez Mihailova 6/III).

Ovaj program realizuje UNS uz podršku Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi