Naslovna  |  Beležnica  |  Novinarsko ćoše  |  Studenti novinarstva sa vojnim roniocima
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Novinarsko ćoše

19. 05. 2011.

Studenti novinarstva sa vojnim roniocima

Tridesetak studenata četvrte godine novinarstva sa Filozofskog fakulteta u Novom Sadu i njihov profesor dr Vladimir Barović bili su juče u centru za obuku ronilaca Vojske Srbije.

Studenti novinarstva u vožnji po Dunavu Foto: vs.rs

U posetu Rečnoj flotili u Novom Sadu studenti završne godine išli su u okviru terenskih vežbi iz predmeta izveštavanje iz kriznih situacija. Studenti su saznali kako funkcioniše 93. ronilačka četa u spasilačkim akcijama u nesrećama na vodi.

Profesionalni vojnici VS pokazali su studentima novinarstva opremu i naoružanje ronilačke jedinice, a potom ih kratko provozali po Dunavu u svojim čamcima.

U okviru predmeta Izveštavanje u izazvanim i prirodnim katastrofama i nesrećama studente završne godine mladi profesor Barović svake godine upoznaje i sa radom vatrogasaca, a svi polaznici kursa prolaze obuku Crvenog krsta iz pružanja prve pomoći.

Budući novinari i medijski stručnjaci obišli su i spomen sobu Flotile gde ih je poručnik fregate Dragan Spasojević upoznao sa istorijatom, strukturom i zadacima jedinice

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi