Naslovna  |  Beležnica  |  Novinarsko ćoše  |  Novinar Dragoslav Simić dobitnik priznanja „Zlatna značka“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Novinarsko ćoše

25. 04. 2019.

Autor: V. Novković Izvor: UNS

Novinar Dragoslav Simić dobitnik priznanja „Zlatna značka“

„Zlatna značka“ Kulturno-prosvetne zajednice Srbije za 2019. pripala je članu UNS-a Dragoslavu Simiću, novinaru, uredniku, publicisti i istraživaču medija iz Beograda.

Žiri u sastavu Milovan Vitezović, Slavenko Saletović, Uroš Dojčinović, Marija Bišof i Olga Milojević dodelio je ove godine ukupno 60 priznanja umetnicima, muzičarima, glumcima, slikarima, književnicima, profesorima, novinarima i privrednicima iz Srbije i dijaspore.

Nagrada „Zlatna značka“ Kulturno-prosvetne zajednice Srbije i Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu Ministarstva spoljnih poslova dodeljuje se od 1976. godine za dugogodišnji doprinos razvijanju kulturnih delatnosti u Srbiji.

Dragoslav Simić dobitnik je UNS-ove nagrade za publicistiku „Žika M. Jovanović“ za 2018. godinu za knjigu „Glasom pisana istorija“, koja predstavlja izbor zaostavštine iz serijala radiofonske emisije „Govori da bih te video“.

Godine 2009. godine osnovao je sajt „Audio i foto arhiv“ na kojem se mogu pronaći njegove dokumentarne radio emisije, fototeke, istraživački rad u oblasti radiofonije, književni tekstovi i novinski zapisi.

Dragoslav Simić dugogodišnji je urednik dokumentarnog programa Radio Beograda 2. Pokretač je i autorske edicije dokumentarnih emisija u 100 naslova „Knjige koje govore“ o ljudima i događajima iz političke i kulturne istorije Jugoslavije i Srbije u XX veku.

Pored „Glasom pisane istorije“ objavio je 2006. godine knjigu „Autobiografije uživo – Od Slobodana Jovanovića do danas“, koja takođe predstavlja izbor dokumentarnih emisija.

Autor je i knjiga „Raskol u eteru“, o sukobima u srpskoj crkvi u Americi prema fonodokumentaciji majora Nikole Kosića i „Dražesni KGB, javi se“, u izdanju UNS-a o Radiju „Slobodna Jugoslavija“ koji je emitovao svoj program iz Bukurešta 1949 – 1054.

Komentari (1)

ostavi komentar
uto

30.04.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 21:26

ZASLUŽENO

Bravo Simke uz čestitke za sve što još uvek radiš ne priznajući penziju.Zlatna značka će baš lepo da sija na tvom reveru jer si je zaista -dostojan!

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi