Naslovna  |  Beležnica  |  Novinarsko ćoše  |  Osnovano samoregulatorno telo za oglašavanje
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Novinarsko ćoše

21. 04. 2019.

Autor: V.N. Izvor: UNS

Osnovano samoregulatorno telo za oglašavanje

Prvi put u Srbiji prošle nedelje osnovano je samoregulatorno telo u oblasti oglašavanja.

Kako je UNS-u rekla izvršna direktorka Nacionalne asocijacija za etičke standarde u oglašavanju (NAESO) Jelena Ivanović ovo telo pomagaće potrošačima, medijima, oglašivačima i agencijama.

NAESO će, prema rečima Ivanović, pružati stručne savete i tumačenja u vezi sa primenom Kodeksa marketinških komunikacija, proveravati pritužbe na račun oglasnih poruka i kampanja i organizovati edukativne programe namenjene profesionalcima.

„Kodeks se odnosi na sve vrste medija, što znači da će NAESO svojim radom doprineti i razvoju i uređenju medijske industrije“, navodi Ivanović.

Ona kaže da je NAESO nezavisno, nevladino i neprofitno udruženje, a njegovim osnivanjem Srbija se našla na listi više od 20 zemalja koje imaju svoja nacionalna samoregulatorna tela u oblasti oglašavanja.

Članovi NAESO su punopravni - svako pravno lice koje se bavi marketinškom komunikacijom (agencije, oglašivači, izdavači...) i pridruženi - udruženja i druge neprofitne organizacije.

„Potpisivanje pisma o nameri je prvi korak u procesu učlanjenja, a skupština održana 11. aprila okupila je predstavnike kompanija i udruženja uključenih u kreiranje samoregulatornog mehanizma u Srbiji“, rekla je za UNS Ivanović.

Ove godine planirano je formiranje organa NAESO i pravilnika o radu, organizovanje edukativnih treninga o samoregulaciji, kao i njihovo prijavljivanje za članstvo u Evropskoj alijansi za standarde u oglašavanju (EASA), navodi ona.

Komentari (1)

ostavi komentar
ned

21.04.

2019.

Realan [neregistrovani] u 12:48

Ah

"Nezavisno, nevladino i neprofitno". Dobar vic!

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi