Naslovna  |  Beležnica  |  Novinarsko ćoše  |  Knjiga Slobodana Reljića "Odumiranje slobodnih medija" u izdanju Službenog glasnika
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Novinarsko ćoše

31. 03. 2011.

Knjiga Slobodana Reljića "Odumiranje slobodnih medija" u izdanju Službenog glasnika

Urednik Večernjih novosti i bivši glavni i odgovorni urednik nedeljnika NIN Slobodan Reljić objavio je knjigu "Odumiranje slobodnih medija". Prema rečima autora ova knjiga nastala je kao lična potreba da posle 30 godina rada u novinarstvu odgovori sebi gde je bio, šta je radio i očekivao, a do čega je stigao.

"Mediji u svetu funkcionišu po komercijalnom modelu gde su oglašivači važniji od čitalaca" rekao je Reljić i dodao da im cilj nije da nateraju čitaoca da misli već da se čudi, plaši i na kraju nasmeje.

Sadržaj knjige je, prema Reljićevim rečima, zasnovan na višegodišnjem torijskom istraživanju o ulozi "slobodne štampe" u društvu kao "četvrtom stubu demokratije".

Koncipirana je kao pogled unazad - od nastanka "slobodne štampe" do danas, posebno se osvrćući na sadašnju duboku krizu medija - i moralnu, i materijalnu i krizu novinarstva kao profesije. Jedno poglavlje knjige bavi se i propašću srpskog novinarstva.

Knjiga "Odumiranje slobodnih medija" izašla je u izdanju Službenog glasnika. Ima 157 strana i košta 432 dinara.






Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi