Naslovna  |  Beležnica  |  Novinarsko ćoše  |  U nedelju promocija knjige Jovana S. Mitrovića ,,Povratak u zavičaj - govedar pa car“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Novinarsko ćoše

26. 10. 2018.

Izvor: UNS

U nedelju promocija knjige Jovana S. Mitrovića ,,Povratak u zavičaj - govedar pa car“

Roman „Povratak u zavičaj-govedar pa car“ člana UNS-a Jovana S. Mitrovića biće predstavljen u nedelju, 28. oktobra u 19 sati, u Kući Đure Jakšića (Skadarska 34, Beograd).

O knjizi će govoriti književna kritičarka Ivana Prokić, književnik Nenad Plavšić, Elena Stanisavljević i autor romana Jovan S. Mitrović.

Kako je Mitrović rekao UNS-u, knjiga je posvećena rimskom imperatoru Gaju Galeriju Valeriju.

„Ovaj rimski imperator rođen je na našim prostorima. U knjizi se govori o njegovom detinjstvu i mašti da postane vladar, kao i o njegovoj vladavini kada ga je na to mesto postavio Dioklecijan. Bio je teško bolestan i umro je u Serdici. U  poruci koju je ostavio pred smrt, njegova želja je bila da bude zapaljen pored svoje majke, što je bio običaj u to vreme”,  rekao je UNS-u Mitrović.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi