Naslovna  |  Beležnica  |  Novinarsko ćoše  |  Obeležavanje 60 godina TV Beograda od 21. do 25. maja na Beogradskom sajmu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Novinarsko ćoše

16. 05. 2018.

Izvor: UNS

Obeležavanje 60 godina TV Beograda od 21. do 25. maja na Beogradskom sajmu

Radio-televizija Srbije (RTS) obeležiće od 21. do 25. maja u hali tri Beogradskog sajma 60 godina od početka emitovanja programa Televizije Beograd.

„Pre 60 godina Beogradski sajam pozvao je Televiziju Beograd da emituje program u okviru 2. Sajma tehnike, iako tada zvanično još nije počelo emitovanje TV programa u Srbiji. Sajamski probni program tada novog medija trajao je devet dana. Zato sada na 62. Sajmu tehnike obeležavamo jubilej. Televizija je pozvala svog vršnjaka, Drugi program Radio Beograda, da zajedno pokažu šta su radili, a vi gledali i slušali, u proteklih 60 godina“, rekla je UNS-u autorka i urednica „Trezora“ Bojana Andrić.

Povodom ovog jubileja gledaoci su u „Trezoru”  od ponedeljka mogli da pogledaju emisije o emitovanju prvih RTS-ovih programa posredstvom evropskog satelita „Eutelsat“,  eksperimentalnom programu TV Beograda u Jugoslaviji, kao i početku emitovanja televizijskog programa u boji ...

U emisiji „Trezor“ danas će od 13 sati i oko ponoći, na drugom programu Radio-televizije Srbije (RTS) biti emitovana emisija  „Uspon i pad srpskih liberala”.

„Uprkos dugogodišnjoj vladavini jedne ideje, jedne partije i jednog čoveka, na području bivše Jugoslavije i današnje Srbije bilo je mnogo sukoba političkih elita, smena partijskih rukovodstava i beskrupouloznih obračuna s ljudima. Urednici i novinari najuglednijih beogradskih glasila, koji su pokušali da ovaj događaj osvetle sa druge strane, platili su visoku cenu proterivanja iz profesije”, navodi se u najavi današnje emisije „Trezora”.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi