Naslovna  |  Beležnica  |  Novinarsko ćoše  |  Ski sekcija UNS-a učestvovala na Svetskom prvenstvu novinara skijaša u Bugarskoj
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Novinarsko ćoše

08. 03. 2018.

Autor: M. Milićević Izvor: UNS

Ski sekcija UNS-a učestvovala na Svetskom prvenstvu novinara skijaša u Bugarskoj

Ski sekcija UNS-a na Svetskom prvenstvu novinara skijaša u Bugarskoj ostvarila je pojedinačno, ali i kao reprezentacija, najveći uspeh od kada je Srbija članica SCIJ.

Fotoreporter Rojtersa Marko Đurica u veleslalomu, u kategoriji juniora, bio je peti, a od bronze ga je delilo manje od sekunde. Slobodni novinar Mirko Milićević nije stigao do cilja, a juniorka Bojana Pepić, slobodna novinarka, osvojila je deveto mesto.

U seniorskoj trci, novinar RTV Pinka, Miljan Vitomirović bio je petnaesti.

Mirko Milićević je bio deveti u disciplini nordijsko trčanje, dok Marko Đurica zbog povrede nije uspeo da završi trku. Odustala je i Bojana Pepić, dok je Miljan Vitomirović kroz cilj prošao dvanaesti. 

Na Nacionalnoj večeri Srbija je ove godine predstavila Grad Sremsku Mitrovicu, kao i bogatu gastronomsku tradiciju Srema. Na ceremoniji dodele medalja i zatvaranja naši predstavnici nosili su srpske narodne nošnje.

Sponzor naše reprezentacije bila je Energotehnika Južna Bačka, a podržali su je i Knez Petrol, Reno Srbija, Fush i Stonicom.

Osim takmičenja i druženja, domaćini iz Bugarske organizovali su panele na kojima se razgovaralo o ekonomiji i ekologiji. O Evropskoj uniji i Zapadnom Balkanu govorio je i bivši predsednik Bugarske Rozen Plevnelijev.

Na 65. susretu Međunarodnog ski-kluba novinara (SCIJ), nezvaničnom svetskom prvenstvu novinara skijaša, koji je trajao od 25. februara do 4. marta, učestvovalo je 170 novinara iz 30 zemalja.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi