Naslovna  |  Beležnica  |  Novinarsko ćoše  |  Miomir Filipović povodom Dana državnosti odlikovan srebrnom medaljom za zasluge
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Novinarsko ćoše

14. 02. 2018.

Autor: J. Pešić Izvor: UNS

Miomir Filipović povodom Dana državnosti odlikovan srebrnom medaljom za zasluge

Dopisnik „Politike“ iz Sremske Mitrovice i član Udruženja novinara Srbije (UNS) Miomir Filipović biće danas odlikovan srebrnom medaljom za zasluge, povodom Dana državnosti Srbije, saznaje Udruženje novinara Srbije (UNS).

„Počastvovan sam što moja država prepoznaje ono što stvaram i radim. Ovo je velika čast i za mene ali i za novinarsku profesiju“, rekao je Filipović za UNS.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uručiće danas, u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike, povodom Dana državnosti Srbije, odlikovanja zaslužnim pojedincima i institucijama.

Miomir Filipović Fića je dopisnik „Politike“ i osnivač „Seoskih novina“ koje postoje od 1998. godine i jedine su novine u Srbiji koje se besplatno šalju u 700 sela.

Novinarstvom se bavi četiri decenije i objavio je više od dvadeset knjiga, hronika, leksikona i priča.

Dobitnik je Vukove nagrade  2015. godine koja se dodeljuje za „naročite rezultate ostvarene u stvaralačkom radu na širenju kulture, obrazovanja i nauke u Republici Srbiji i na svesrpskom kulturnom prostoru“. U decembru 2016. godine UNS mu je dodelio Zlatnu povelju za dugogodišnji rad i doprinos novinarstvu i razvoj novinarske organizacije.

Komentari (1)

ostavi komentar
uto

20.02.

2018.

anonymous [neregistrovani] u 13:41

miomir filipovic...

Alal, vera Fico! B.B.Mijic

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi