Naslovna  |  Beležnica  |  Novinarsko ćoše  |  Dve godine od izbacivanja "Resavskog poštonoše" i TV Resava
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Novinarsko ćoše

28. 05. 2010.

Dve godine od izbacivanja "Resavskog poštonoše" i TV Resava


Pre dve godine 4. juna iz uredno zakupljenih prostorija za koje je plaćana kirija nezakonito je komisija Opštine Svilajnac prekinula program i iselila TV Resavu i redakciju najstarijeg provincijskog lista u Srbiji "Resavskog poštonošu".

Opštinski i okružni sud je odbacio krivične prijave protiv aktera navodeći da nije bilo prekoračenja ovlašćenja.

U postupku za naknadu štete nije zakazano ni jedno ročište. Javni tužilac odbacio je krivičnu prijavu kao neosnovanu. To nije smetalo privrednom sudu u Kragujevcu da ekspresno presudi i naplati neku struju i telefone u iznosu od blizu dve stotine hiljada dinara TV Resavi iako takvi računi i ne postoje. Osim postupka Opštinske komisije, SUP, tužilac i sudstvo nije preduzelo ništa da zaštiti novinare u Svilajncu. I danas TV Resava je anatemisana od opštinskih struktura i ustanova čiji je ona osnivač.

Uskoro će iz štampe izaći novi broj "Resavskog poštonoše" i prvi deo Bele knjige o nekažnjenoj samovolji državnih institucija prema medijima u Svilajncu.


Rade Đorđević

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi