Naslovna  |  Beležnica  |  Novinarsko ćoše  |  Majski broj Linka
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Novinarsko ćoše

07. 05. 2010.

Majski broj Linka

Link u majskom broju donosi:

Dominacija života
Autorka: mr Sanja Bošković


Urednica i voditeljka Vesti u 16.00 na TV B92 Živana Šaponja Ilić, u razgovoru za časopis LINK, govori o radu na televiziji, upoređuje ga sa radijskim počecima i sumira svoje medijsko iskustvo.

Dogovor program gradi
Autorka: Branka Otašević


Autorka, jedna od učesnica, prenosi šta se, sem opšte i načelne saglasnosti o potrebi kulturne razmene, moglo čuti na regionalnom skupu „TV medij kao oruđe interkulturalne razmene“. Konferenciju su organizovali Nezavisno udruženje novinara Srbije i Francuska ambasada u Beogradu uz podršku Delegacije Evropske unije u Srbiji i Ministarstva kulture i informisanja Srbije.

Ima li talenta?
Autor: Bojan Živadinović


Veliki licencni projekti, poput serijala „Ja imam talenat!“, moraju da se rade po visokim propisanim standardima i veoma su kompleksni i teški za realizaciju, možda preteški za televizijsko tržište Srbije i okruženja. Zahtevni i skupi za produkciju, veliki formati kod nas teško nalaze i emitere i sponzore.

Komentarisanje košarke
Autor: Slobodan Šarenac


U komentatorskom poslu, najvažniji je lični stil i način rada. Do podataka i „košarkaškog znanja“ može doći svako, ali sam način njihovog prezentovanja u nekom direktnom prenosu je najvažniji. To se ne može naučiti i neko se jednostavno rodi sa „žicom“ za ovaj posao.

Ugovor o delu vs autorski ugovor
Autor: mr Borislav Bojić


Verovatno ste više puta bili u prilici da budete angažovani na osnovu ugovora o delu ili autorskog ugovora, sasvim moguće i za istu vrstu posla. Autor objašnjava sličnosti i razlike između ova dva ugovora.

Više o Link-u, načinima i uslovima pretplate možete saznati na
http://www.mediart.org/index.php?view=subscription

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi