Naslovna  |  Beležnica  |  Novinarsko ćoše  |  Danilu Kociću uručena nagrada „Diploma Žak Konfino“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Novinarsko ćoše

21. 11. 2017.

Izvor: UNS

Danilu Kociću uručena nagrada „Diploma Žak Konfino“

Novinaru i članu UNS-a Danilu Kociću uručena je na drugom satiričnom festivalu „Slem“ u Leskovcu nagrada „Diploma Žak Konfino“.

Nagradu je Kociću uručio prof. dr Dragomir Radovanović, dobitnik ovog priznanja na prvom festavalu. On je Kociću poklonio i sliku koju je sam uradio.

O delu Danila Kocića govorio je prof. dr Dušan Janjić, znalac svetske literature i poznavalac istorije leskovačke književnosti.

Učesnicima festivala obratio se i dobitnik Danilo Kocić, koji je posebno govorio o dr Žaku Konfinu i nekadašnjoj manifestaciji Konfinovi dani humora.

Konfino je bio lekar i najbolji je pisac Leskovca u 20. veku, autor dvadesetak dela i drama, koje su igrane širom nekadašnje Jugoslavije. Ove godine navršilo se  125. godina od njegovog rođenja.

Novinar i pisac Danilo Kocić, autor je dvotomne studije Leskovački pisci – tragovi i traganja (oko 2.000 strana velikog formata), kao i drugih dela – romana, priča, pesama  aforizama i publikacija).

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi