Naslovna  |  Beležnica  |  Novinarsko ćoše  |  Predstavljanje „Božića u Čikagu“ knjige dugogodišnjeg kolumniste „Politike“ Slobodana Stojićevića
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Novinarsko ćoše

24. 04. 2010.

Predstavljanje „Božića u Čikagu“ knjige dugogodišnjeg kolumniste „Politike“ Slobodana Stojićevića


U Kulturnom klubu „Karom“ u Sremskim Karlovcima (Mitropolita Stratimitrovića 2) danas, 24. aprila, u 19 časova, biće održano književno veče Slobodana Stojićevića, koji će predstaviti svoje dve poslednje knjige „Nigde lada nema“ i „Božić u Čikagu“. O knjigama će govoriti Zoran Živković, glavni i odgovorni urednik „Nolita“, izdavačkog preduzeća koje je pomenute knjige objavilo.

„Božić u Čikagu“ (Nolit, 2010) je osma knjiga Slobodana Stojićevića, dugogodišnjeg novinara, kolumniste i putopisca lista „Politika“. Ona je, može se reći, nastavak, ili drugi deo prethodne knjige „Nigde 'lada nema“ koja je doživela veliki uspeh i u pripremi je drugo izdanje. Za razliku od prethodne, koja se bavi Srbijom, „Božić u Čikagu“ su putopisne priče nastale posle Stojićevićevih putovanja po svetu, ali i našem novom inostranstvu. Sve, osim jedne - koja nije putopisna - po kojoj je knjiga i dobila naslov.

Zanimljivo je da je priča „Božić u Čikagu“ nastala na potki anonomnog pisma sa Interneta. Po njoj je Stojićević napisao scenario za igrani film koji je u pripremi i koji će se snimati u Los Anđelesu. Za ulogu jednog od glavnih junaka, Amerikanca Stiva, pregovara se sa nekima od najpoznatijih holivudskih glumaca.

U programu učestvuje i dramski umetnik Aleksandar Matić, koji će čitati odlomke iz Stojićevićevih dela.

Književnoj večeri će u 17 časova prethoditi otvaranje izložbe slika doajena našeg slikarstva, likovnog umetnika iz Sombora, Pavla Blesića.

Reč je o slikama inspirisanim srpskim i vizantijskim ikonama. Ova postavka se seli iz Muzeja Vojvodine u Novom Sadu za Sremske Karlovce.

Na otvaranju izložbe govoriće književnik i likovni kritičar iz Sombora David Kecman.

Dubravka Vojvodić

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi