Naslovna  |  Beležnica  |  Novinarsko ćoše  |  Aprilski broj Linka
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Novinarsko ćoše

09. 04. 2010.

Aprilski broj Linka


Link u aprilskom broju  donosi:

Mogućnosti saradnje RTV stanica sa civilnim sektorom
Autor: Nenad J. Nikolić


U planiranju sredstava za koja se aplicira kod donatora, NVO su obavezne da iskažu i stavke u vezi sa propagandom i PR aktivnostima. Na ovoj činjenici je zasnovan tekst u kojem autor pokušava da zainteresuje TV poslenike da aktivnije sarađuju sa civilnim sektorom.

Sve je to show program
Autorka: Marijana Ramić

U intervjuu za časopis LINK, Zoran Kesić se priseća televizijskih početaka, objašnjava koncept svoje emisije i otkriva kako mu različite medijske uloge koje preuzima pomažu u profesionalnom radu.

Deficit televizijskih voditelja ili suficit glumaca?
Autorka: Sanja Ignjatijević Eker


Mnogi su pokušali da objasne i protumače fenomen, koji je i ranijih godina bio aktuelan, ali danas je, čini se, na sceni prava pomama glumaca za voditeljskim poslovima (ili je obrnuto?). Razna pitanja se tim povodom nameću, a jedno je zbog čega se producenti emisija pre odlučuju da angažuju glumce, nego profesionalne voditelje?

Hrvatska ugazila u digitalnu eru
Autor: Andrej Matijašević

Hrvatska bi do kraja godine trebala u potpunosti ugasiti analogni televizijski signal i prijeći na digitalno emitiranje programa, no sve se više govori da se u proces krenulo prebrzo: od priča da je digitalizacija zapela zbog financijske nemoći države do nagađanja da bi cijeli proces mogao završiti najvećom krizom komercijalnih televizija u njihovoj povijesti.

Trijada mreže, lavirinta i grozda smisla: Srđan Damnjanović
Autorka: dr Maja Rogač


Sagledavajući grešku kao sredstvo razumevanja i vrednovanja, Srđan Damnjanović teorijski razmatra jedan od mnogih (prividno) samorazumljivih pojmova svakodnevice, a u nizu odrednica istražuje i specifične forme pogrešivosti u svetu savremenih medija, kaže autorka u recenziji knjige „Rečnik grešaka“, Srđana Damnjanovića.

Više o Link-u, načinima i uslovima pretplate možete saznati na

http://www.mediart.org/index.php?view=subscription



Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi