Naslovna  |  Beležnica  |  Novinarsko ćoše  |  Poziv prenumerantima za fotomonografiju Darka Dozeta otvoren do 15. oktobra
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Novinarsko ćoše

15. 09. 2017.

Izvor: UNS

Poziv prenumerantima za fotomonografiju Darka Dozeta otvoren do 15. oktobra

Poznati fotoreporter iz Novog Sada Darko Dozet obeležiće 20 godina profesionalnog rada i 25 godina bavljenja fotografijom objavom svojih najboljih radova u fotomonografiji. Plan je da krajem godine, na rođendan autora, iz štampe izađe knjiga sa najvrednijim fotografijama koje su obeležile njegovu dosadašnju karijeru.

Na više od 250 strana u punom koloru fotoreporter „Večernjih novosti“ i član Uprave UNS-a prikazaće krajolike, ljude, događaje... koje je fotografisao u Novom Sadu, Vojvodini, Kosovu i Metohiji, kao i drugim mestima Srbije i inostranstva kojima je putovao.

Štampanje fotomonografije omogućiće prenumeranti i donatori.

Ukoliko želite da budete prenumerant, upoznati ste sa stvaralaštvom autora, cenite njegov rad, hoćete da unapred kupite fotomonografiju i tako pomognete njeno štampanje, a za uzvrat da dobijete knjigu i ime vam se nađe u njoj, možete da uplatite 1.500 dinara ili više. Potrebno je da na uplatnici navedete ime i prezime, titulu, grad i profesiju, račun broj: 355000000504072365, na ime Darko Dozet.

Rok za prijavljivanje i uplatu je 15. oktobra 2017. godine. Fotomonografija će po izlasku iz štampe decembra 2017. godine biti predstavljena javnosti u Srbiji.

Oni koji žele da postanu sponzori i uplate veći iznos, za dodatne informacije mogu se obratiti Darku Dozetu na mejl fotodozet@gmail.com ili telefon 069/512 01 01.

Darko Dozet rođen je 1976. u Novom Sadu gde je završio Srednju grafičku školu, smer fotografija, posle koje se 1996. godine zaposlio u novosadskom dnevnom listu “Dnevnik”. Od 1998. do 2007. godine radio je kao fotoreporter Novinske agencije Tanjug, a od 2007. godine je fotoreporter Kompanije Novosti.

Sarađivao je sa najuglednijim svetskim novinskim agencijama - Rojters, Evropska pres foto agencija, Asošijeted pres. Dozetove fotografije su objavljivale gotovo svi svetski listovi i magazini.

Član je Uprave UNS-a, osnivač i predsednik Foto asocijacije Vojvodine i jedan od osnivača Udruženja fotoreportera Srbije.

Samostalne izložbe imao je u više od pedeset gradova Srbije i inostranstva.

Dobitnik je brojnih priznanja među kojima su prva nagrada na Međunarodnom festivalu reportaže “Interfer”, nagrada za najboljeg fotoreportera “Večernjih novosti” i nagrada UNS-a „Laza Kostić“ za fotografiju.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi