Naslovna  |  Beležnica  |  Novinarsko ćoše  |  Izložba fotografija Branislava Strugara u Banatskom Brestovcu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Novinarsko ćoše

19. 06. 2017.

Autor: J. Pešić Izvor: UNS

Izložba fotografija Branislava Strugara u Banatskom Brestovcu

Izložba fotografija “Svetlo i senka” fotografa i člana UNS-a Branislava Strugara biće otvorena u petak, 23. juna, u 19 časova, u galeriji Doma kulture Vatrogasnog doma u Banatskom Brestovcu.

„Nezavisno od toga da li se nalazim u prirodi, gradskom ambijentu ili snimam neki detalj, ono što u meni izaziva emocije i podstiče me da ih dočaram fotografijom, najčešće su senke. Uvek su intrigantne, bilo da posmatram promene koje nastaju kretanjem sunca ili da ih sam stvaram u ateljeu. Senke su magija koja neprestano menja predmet snimanja i ambijent. Gotovo svi moji izlagački radovi satkani su od senki, a u profesionalnom radu trudio sam se da budu deo ambijenta kad god je to bilo moguće. Senke često prikrivaju deo stvarnosti ostavljajući posmatračevoj mašti mogućnost da se razigra, što je čest slučaj i u crno-beloj fotografiji. Neretko one čine da se gubi granica između fotografije u boji i crno-bele fotografije”, rekao je Strugar UNS-u.

Izložbu organizuju Klub filmskih i foto amatera “Ponjavica” i Dom kulture “4. oktobar” iz Banatskog Brestovca.

Branislav Strugar rođen je u Beogradu 1949. godine. Profesionalno se bavi fotografijom od 1974. godine. Više od dve decenije radio je kao fotoreporter u Televiziji Beograd, a status samostalnog umetnika fotografije dobio je 1996. godine. Objavio je 13 monografija i održao 23 samostalne izložbe. 

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi