Naslovna  |  Beležnica  |  Novinarsko ćoše  |  Nagrađeni novosadski novinari koji prate književni festival
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Novinarsko ćoše

11. 04. 2017.

Autor: J.Pešić Izvor: UNS

Nagrađeni novosadski novinari koji prate književni festival

Novosadski novinari koji prate Međunarodni književni festival nagrađeni su priznanjima u subotu, 8. aprila u Novom Sadu, na vanrednoj Skupštini Društva književnika Vojvodine (DKV).

Počasne diplome DKV dodeljene  su članovima UNS-a, novinaru TV Novi Sad Borisu Pavlovu, novinarki RTV-a Nadi Zorić, šefici dopisništva „Večernjih novosti“ za Vojvodinu Jovanki Simić i novinarki „Dnevnika“ Radmili Lotini.

„Međunarodni književni festival tokom 11 godina doveo je veliki broj svetski priznatih pisaca u našu zemlju. Istovremeno, ovo je prilika da gostujući književnici predstave Srbiju u zemljama iz kojih dolaze. Za mene je bila čast da kao novinar, pomognem koliko mogu u afirmaciji ovog Festivala i domaće savremene književnosti uopšte“, rekao je za sajt UNS-a kolega Pavlov.

Koleginica Simić rekla je UNS-u da „ ’Novosti’ kao jedne od retkih dnevnih novina koje neguju stranice posvećene kulturi svakodnevno, a petkom i u vrlo čitanom Kulturnom dodatku, predano prate i Međunarodni festival u Novom Sadu“.

„Međunarodni novosadski književni festival od 2006. godine svakog avgusta okupi oko 100 domaćih i stranih pisaca. To je ono doba godine kada novosadskim ulicama `teče` poezija, kada književnici na trgovima i sa balkona čitaju okupljenoj publici svoje stihove i prozu“, kaže Simić.

Organizator Međunarodnog književnog festivala i potpredsednik Društva književnika Vojvodine Jovan Živlak rekao je za UNS da su prvi put dodeljena priznanja predstavnicima medija, sa svešću da je bitna podrška onih koji doprinose Međunarodom književnom festivalu.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi