Naslovna  |  Beležnica  |  Novinarsko ćoše  |  Miomiru Filipoviću Fići nagrada za uređivanje „Seoskih novina“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Novinarsko ćoše

27. 03. 2017.

Izvor: UNS

Miomiru Filipoviću Fići nagrada za uređivanje „Seoskih novina“

Osnivaču “Seoskih novina” i članu Udruženja novinara Srbije (UNS) Miomiru Filipoviću Fići u subotu je u Grockoj, za uređivanje lista „Seoske novine“, uručena Nagrada festivala stvaralaštva o selima Srbije.

„Prijatno sam iznenađen što su ljudi prihvatili selo i stvaralaštvo na selu. Mislio sam da ljude iz Beograda i naučnih krugova ne interesuju ovakve teme. Kao uredniku ovog lista veoma mi je drago što selo nije zapostavljeno“, rekao je UNS-u kolega Filipović.

Stručni žiri koji je dodelio nagrade, pohvale i priznanja u kategorijama književnost i novine bili su akademik prof. dr Radenko Krulj, dr Momčilo Isić, dr Milutin Matić i književnica Svetlana Ceca Ristić.

Festival su organizovali Gradska opština Grocka i Društvo za narodno prosvećivanje „Svetionik“ iz Kragujevca.

Miomir Filipović Fića dopisnik je „Politike“ iz Sremske Mitrovice i osnivač „Seoskih novina“ koje postoje od 1998. godine i jedine su novine u Srbiji koje se besplatno šalju u 700 sela.

Novinarstvom se bavi četiri decenije i objavio je više od dvadeset knjiga, hronika, leksikona i priča.

Dobitnik je prošlogodišnje Vukove nagrade koja se dodeljuje za „naročite rezultate ostvarene u stvaralačkom radu na širenju kulture, obrazovanja i nauke u Republici Srbiji i na svesrpskom kulturnom prostoru“.

U decembru 2016. godine UNS mu je dodelio Zlatnu povelju za dugogodišnji rad i doprinos novinarstvu i razvoj novinarske organizacije.

Komentari (1)

ostavi komentar
pet

14.04.

2017.

Mara [neregistrovani] u 14:56

Čestitka

Čestitam na osvojenoj nagradi,Fića je to zaslužio svojim radom i trudom. brine o selu i njegovoj tradiciji.Svojim radom selo nije zaboravljeno a ujedno i stvaralaštvo udruženja koja su često na njegovim manifestacijama zastupljena

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi